Tuinbericht week 8 Moestuin de Haar

Het gaat in onze nieuwsbrieven vaak over het weer. Te nat, erg koud, duimen voor zon en de juiste temperatuur... de meeste tuinders-zenuwen worden veroorzaakt door de weergoden. Veel van wat we kunnen doen wordt door het weer bepaald en de timing van deze uitzonderlijk warme dagen had niet beter kunnen zijn. Het land is prachtig aan het opdrogen en hopelijk is het binnenkort droog genoeg om het te kunnen bewerken.

We zijn deze week begonnen met het bouwen van het nieuwe onderkomen voor onze kasgewassen. Het blijkt een enorme puzzel de bouwtekening te lezen maar toch is het gelukt om de eerste van de twee kassen al voor een groot deel te hebben staan. De komende weken bouwen we verder want eind maart wordt het folie er door professionals op gespannen en dan moet het frame dus af zijn.

Ontvang je deze nieuwsbrief dan hebben we je betaling voor het komende seizoen goed ontvangen!
9ccaecaf-0667-4536-b7bd-448df689ebcf
IMG_3033
De enorme klus van het vervoeren en het leggen van de tegels rond de zeecontainer begint zijn vruchten af te werpen en het resultaat mag er zijn!
WhatsApp Image 2021-02-25 at 12.00.44
9d7015e1-7a6a-44e6-889c-f7ddaa4cfc17

Zaaien

De eerste zaden zijn alweer gezaaid, traditiegetrouw zijn dat de bonen. Ook hebben we het eerste plantgoed voor dit jaar alweer binnen (koolrabi, veldsla en paksoi voor in de kas). Binnenkort gaan ook de eerste zaden voor de bloementuin de grond in.

De Ferrari en de grasmaaier hebben hun onderhoudsbeurt gehad en zijn weer klaar voor het nieuwe seizoen.

De paden in de kruidentuin zijn voorzien van een vers laagje houtsnippers. Dat ziet er altijd heerlijk fris uit.
IMG_2938
IMG_3015
5

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Cecile - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram