Tuinbericht week 32 Moestuin de Haar

Het is een komen en gaan van gewassen op de tuin. De eerste zomergewassen komen alweer in rust, late zomergewassen komen tot rijping en de eerste najaarsteelten worden geplant. De aardbeien hebben we alvast klaargemaakt voor de winter, die mogen zich opladen om volgend jaar weer smakelijke zomerkoninkjes te geven. De eerste aardappels worden geoogst, de mais wordt steeds voller en de meloenen krijgen volume. Er is nog veel om naar uit te kijken.
Maar niet onopgemerkt worden de dagen alweer korter, tijd om na te denken over wat we gaan eten in het najaar De eerste winterse gewassen hebben hun plekje al gevonden op de tuin zoals bloemkool, boerenkool (dit jaar 4 verschillende soorten) en andijvie.

Zoals niemand is ontgaan mocht de entree wel wat aandacht gebruiken. Inmiddels is er richting het hek ook een frisse grasmat ontstaan, daar knapt het al van op. Maar als het flink regent is het een glibberige uitdaging om bij het huisje te komen. Daarom leggen we een mooi houtsnipperpad aan vanaf de entree. Dan kan iedereen veilig en zonder modderspetters de tuin opkomen, wel zo fijn!
Het aanleggen van dat pad is een klus en we willen dan ook een beroep op jullie handen uit de mouwen en goede zin doen. Wie komt ons helpen aankomende zaterdag (14e) en de zaterdag erop (21e)? Zo maken we er samen een mooi pad van. Wij zorgen voor koffie/thee en koekjes. Spontaan aanwaaien en bijspringen mag, je aanmelden via de datumprikker kan ook zodat we weten of er mensen helpen en zo ja, hoeveel mensen er zijn.

De oogst ziet er ongeveer zo uit, kijk op het whiteboard voor de precieze oogst van de week:
Krop slamix
Prei
Courgette

Kies 3 groenten:
Snijbiet
Aardappel ras Twinner
Komkommer of snack komkommer
Venkel
Nieuw Zeelandse spinazie meer info op Koken Met
Fluo melde
Rode sla
Slaboon groen
Stoksnijboon geel
Sperziebonen (paars en groen)
Rode biet, chioggia biet, gele biet
Tomaat
Augurk veel beschikbaar!
Groene spitskool
Palmkool
Een extra courgette

Zonnebloemen als je er nog geen mee hebt genomen
Basilicum naar behoefte
Peper naar behoefte, max 2 stuks
De muntbakken, kleine porties
IMG_4630
29f35ffb-174b-4264-ae8f-65e32f0237d8
IMG_4637
00970f8a-4d2b-487a-96d2-4a48c371fef7
5

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Cecile - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram