Tuinbericht week 48

Moestuin de Haar

Samen met de stagiaires heb ik gisteren jullie feedback over het afgelopen seizoen gelezen (foto rond kampvuur). Bedankt voor al jullie waardevolle input, verbeterpunten en hartverwarmende complimenten. Ik deel de link naar de vragenlijst hier nog een keer voor iedereen die er nog niet aan toe was gekomen terug te blikken op het afgelopen seizoen. Over een tijdje stuur ik jullie mijn tuinders terugblik op het seizoen met daarin ook een terugkoppeling op al jullie input uit de vragenlijst.

Uit de evaluatie blijkt dat sommige van jullie onze social media kanalen nog niet kennen. Vandaar dat ik ze hier even noem:
- Facebook
- Instagram

De komende 2 weken is de tuin nog te bezoeken op woensdag en zaterdag (10:00 tot 15:00). Daarna gaat de tuin verder haar winterrust in en is de tuin weer open voor bezoek vanaf voorjaar 2021.

Begin 2021 ontvang je van mij een e-mail waarin je kunt aangeven of je volgend jaar weer meeoogst en met daarin een betaalverzoek. Twijfel je nog of je deel wilt nemen en wil je met mij overleggen dan kun je mij e-mailen of bellen.

Eind april/begin mei kunnen we alweer genieten van de eerste oogst van 2021. Tot die tijd houden wij ons onder andere bezig met het maken van een teeltplan en vanaf begin 2021 alweer met zaaien en planten.

Wil je ons helpen alle oogstaandelen voor 2021 te verkopen? Ken je nog mensen die geïnteresseerd zouden kunnen zijn in een oogstaandeel? Deel dan deze flyer.
IMG_1957
IMG_1910
IMG_1950
594df43c-3220-471e-9aa9-89212ff50120

Updates

Kijk eens op de foto hiernaast hoe mooi onze knoflook opgekomen is. Deze is een paar weken geleden de grond in gegaan en zullen we volgend jaar rond juli oogsten.

Het is tijd dat we af gaan rekenen met de modder en daarom gaan we de grond rond de zeecontainer en ontvangstruimte bestraten. Hiervoor is een prachtige bult straatzand geleverd en gaan we de komende tijd de grond afgraven en ophogen met straatzand.

Er is vorst op komst en de timing had niet beter gekund omdat de laatste oogstweek net voorbij is. Daarom sluiten we de beregeningsinstallatie en drinkwaterkraan af.

In de ontvangstruimte werken we de komende tijd aan het behangen van de muren, aanleggen van elektra en drinkwater, het leggen van een vloer en het installeren van de keuken.
IMG_1903

Corona-virus en de tuin

- Verkoudheidsverschijnselen? Kom NIET naar de tuin.
- Kom je helpen op de tuin, neem je eigen handschoenen mee of adopteer een paar van de tuin en was ze zelf thuis.
- Was en desinfecteer je handen regelmatig, hiervoor zijn de benodigde materialen aanwezig in de zeecontainer.
- Hou gepaste afstand tot elkaar (min 1.5m).
- Neem je eigen drinken, eten en benodigd servies mee. Zo verkleinen we de kans het virus over te dragen door allemaal dezelfde spullen te gebruiken tijdens de pauze.
e1cf4eef-01fa-429a-a8f1-1ba603b4dab8
IMG_0966

Veel gezondheid toegewenst de komende tijd!

Hartelijke groet,
Simone Visser - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram