Tuinbericht week 51

Moestuin de Haar

Aankomende zaterdag verzorgen we een extra luxe oogst voor jullie. Samen met Cecile en Mirjam (een van de stagiaires) zorg ik dat de oogst voor jullie klaarstaat bij de entree. We maken er een eenrichtingsverkeer walk-through van zodat iedereen veilig en snel voorzien wordt van lekkere groenten.

Je kan rekenen op de volgende groenten:
- kruimige aardappels
- paarse koolrabi
- boerenkool
- spruitjes of palmkool (misschien beide)
- kleine ijsbergsla
- mini venkel
- krulandijvie
- pompoen (voornamelijk sweet dumpling)
- restje aardpeer

We verdelen wat we hebben, geef je daarom op via de datumprikker. Neem je zelf tasjes en zakjes mee? Heb je klachten dan vraag ik je om thuis te blijven. Je mag wel iemand anders vragen jouw oogst op te komen halen. Zit je in thuisquarantaine en kan niemand je oogst komen brengen? Stuur mij even een e-mail.

Plan van aanpak en klankbordgroep

In 2020 is het eerste seizoen van Moestuin de Haar succesvol gestart. Voor de komende jaren komt na een opstartfase dan een fase van doorgroeien. In de afgelopen maanden is de stichting in samenwerking met de tuinder aan de slag geweest om plannen te maken voor de jaren 2021 tot en met 2023. Zo is er gekeken naar wat er nodig is op de tuin om de verdere groei in oogstaandeelhouders te faciliteren maar ook wat er verder nodig is om de Moestuin de plek met historische en educatieve elementen te laten zijn en wanneer daar invulling aan te geven is.
Het resultaat kunt u lezen in het Plan van Aanpak 2021-2023.

Het Plan van Aanpak 2021 – 2023 willen wij graag delen met onze “stakeholders”, want als stichting en tuinder kunnen en willen het niet alleen doen. Niet voor niets werken wij met het begrip Community Supported Agriculture. Kortom onze achterban, bestaande uit de vrijwilligers en oogstaandeelhouders willen we graag betrekken bij het maken van de plannen voor de toekomst.

Door middel van een klankbordgroep kunnen we dan onze plannen doornemen en profiteren van de ervaringen en kennis bij de klankbordgroep. Lijkt het jou leuk of heb je specifieke kennis die ons verder kan helpen geef je dan op om mee te werken in de klankbordgroep.

Een eerste keer bijeenkomen, vermoedelijk digitaal, is gedacht in de tweede helft van januari 2021. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen.
crop

Corona-virus en de tuin

- Verkoudheidsverschijnselen? Kom NIET naar de tuin.
- Kom je helpen op de tuin, neem je eigen handschoenen mee of adopteer een paar van de tuin en was ze zelf thuis.
- Was en desinfecteer je handen regelmatig, hiervoor zijn de benodigde materialen aanwezig in de zeecontainer.
- Hou gepaste afstand tot elkaar (min 1.5m).
- Neem je eigen drinken, eten en benodigd servies mee. Zo verkleinen we de kans het virus over te dragen door allemaal dezelfde spullen te gebruiken tijdens de pauze.
IMG_4750
IMG_0966

Veel gezondheid toegewenst de komende tijd!

Hartelijke groet,
Simone Visser - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram