Tuinbericht week 3 Moestuin de Haar

Wat hebben we weer zin in het komende seizoen! Het teeltplan is af en de eerste zaden zijn al binnen. In deze e-mail praten we (ja WE, daarover hieronder meer) je bij over het laatste nieuws, en over hoe je jouw oogstaandeel kunt reserveren.
De zaden branden in onze zak! We zien onszelf al met een korte broek, zonnehoed op en een schoffel in de hand tussen de planten staan, bloemen om ons heen, insecten zoemend en oogsters op het land. Tijdens deze grijze dagen missen we de gezelligheid van de oogstdagen. Het lijkt nog ver weg maar de dagen worden al merkbaar langer en iedere dag komen we een stukje dichter bij de eerste oogst.

We hebben dit jaar 150 oogstaandelen te vergeven en jullie hebben als eerste de kans je plek vast te leggen. Dat doe je door het bedrag van €330,- over te maken onder vermelding van de naam waarmee je ingeschreven staat bij de tuin. We zien jullie weer heel graag terug komend seizoen!

Heb je voor eind februari je plekje nog niet vastgelegd (door te betalen) dan wordt je plek vergeven aan een nieuw lid. Wil je niet doorgaan dan hoef je dus niets te doen. Bedankt dat vele van jullie ook anderen geënthousiasmeerd hebben, er is inmiddels een behoorlijke wachtlijst en afhankelijk van hoeveel van de huidige leden doorgaan zijn we al uitverkocht voor 2021. We hadden vorig jaar nooit kunnen hopen dat de tuin zo snel op zou bouwen. Het lijkt erop dat steeds meer mensen het belang inzien van lokale voedselproductie die de bodem en biodiversiteit ondersteund, met smaak geteeld wordt en je zelf mag komen oogsten. Wat een feest!

De oogsttijden voor komend seizoen zijn als volgt:
NIEUW! Op vrijdag van 16:00 tot 18:00.
Op woensdag 10:00 - 16:00 en op zaterdag 10:00 en 14:00.

In het jaarverslag 2020 kun je lezen over de activiteiten en resultaten van het afgelopen seizoen.
Het oogstaandeel is €3,- in prijs gestegen ten opzichte van 2020. Wij kiezen ervoor de prijs mee te laten bewegen met inflatie en ieder jaar een klein stukje te laten stijgen. We doen ons best het oogstaandeel zo toegankelijk mogelijk te houden en kiezen daarom dit jaar voor een minimale stijging.
IMG_2341
Maak voor eind februari €330,- over naar:
NL18ABNA 0868 9560 15
t.n.v. Zelfoogsttuin de Haar
Belangrijk: vernoem hierbij de naam/namen waarmee je aangemeld bent voor je oogstaandeel.

Wil je een factuur of is het in 1x overmaken van het volledige bedrag voor jou niet mogelijk, mail dan even.
Vele van jullie hebben Cecile het afgelopen jaar al op de tuin rond zien lopen. Ze begon in het voorjaar als stagiaire en na haar afstuderen is ze blijven werken op de tuin. Het komend jaar gaan Simone en Cecile samen de tuin draaien en zorgen voor 100% groei.
Untitled-2
Ondertussen op de tuin
IMG_5274
In de kerstvakantie is er door een aantal bikkels doorgewerkt aan ons tuinhuis. Er ligt een vloer, zit behang op de muren en de keuken kunnen we bijna in gebruik nemen.

De volgende grote klus is het betegelen rond het tuinhuis en container. Hiervoor hebben we 1650 tegels nodig (15.500 kilo!) Alle hulp is dus welkom. GEZOCHT:
- Tegels van 30x30x5 met rechte randen.
- Mensen met auto + aanhanger die ons willen helpen met rijden.

Daarnaast houden we ons de komende tijd bezig met het bouwen van 2 tunnelkassen zodat we meer tomaten, komkommers en andere warmte minnende gewassen kunnen telen.

Klankbordgroep

Door middel van een klankbordgroep kunnen we onze plannen doornemen en profiteren van de ervaringen en kennis bij de klankbordgroep. Lijkt het jou leuk of heb je specifieke kennis die ons verder kan helpen geef je dan op om mee te werken in de klankbordgroep. Een eerste keer bijeenkomen, vermoedelijk digitaal, is gedacht in de tweede helft van januari 2021. Aanmelden kan door het aanmeldformulier in te vullen.
IMG_2105
IMG_2035

Goed met geld, penningmeester gezocht

Ben jij goed in het omgaan met financiën is wellicht een betere vraag. Als Stichting Moestuin de Haar zijn we op zoek naar een enthousiaste penningmeester.
Wat zoeken we: iemand die de boekhouding kan doen en mee wil bouwen aan de financiële gezondheid van de stichting. Opdat de stichting bijdraagt aan de ontwikkeling van de historische moestuin. We hebben elke maand overleg met de tuinders, duurt 1,5 tot 2 uur. Daarnaast afstemming over lopende acties, subsidie/donatie en dergelijke, kost per week enkele uren.
Dus ben je goed met geld en heb je tijd en vooral zin? Laat het ons weten via stichting@moestuindehaar.nl, ook voor meer informatie.

Handige Harry's en Harriettes voor het klusteam

Lekker bouwen, repareren en onderhouden op de tuin, lijkt jou dat wat? Later dit jaar gaan we starten met een vaste klusdag, de zaterdag.
Sluit je aan door een mail te sturen met je naam, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel deskundigheid/specifieke kluservaring naar Gertjan via gjzuidhoorn@ziggo.nl.
IMG_2168

Coronavirus en de tuin

- Verkoudheidsverschijnselen? Kom NIET naar de tuin.
- Kom je helpen op de tuin, neem je eigen handschoenen mee of adopteer een paar van de tuin en was ze zelf thuis.
- Was en desinfecteer je handen regelmatig, hiervoor zijn de benodigde materialen aanwezig in de zeecontainer.
- Hou gepaste afstand tot elkaar (min 1.5m).
- Neem je eigen drinken, eten en benodigd servies mee. Zo verkleinen we de kans het virus over te dragen door allemaal dezelfde spullen te gebruiken tijdens de pauze.
IMG_4750
5

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Cecile - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram