Tuinbericht week 6 Moestuin de Haar

Hopelijk hebben jullie net zo genoten van dit winterse weer als wij hebben. Voor ons kleigrondje is deze kou alleen maar fijn aangezien kleigrond veel vocht bevat en wanneer dit bevriest het uiteenvalt in kleine stukjes. Dit zorgt voor een mooie rulle grond die makkelijker te bewerken is. Altijd fijn als de natuur een handje helpt. Nu is het de kunst om geduldig te wachten op onze beurt en de grond voldoende opgedroogd is om te kunnen bewerken. Onze handen kriebelen!

Over twee weken komt het eerste plantgoed alweer binnen (veldsla, paksoi, koolrabi ). Dit gaan we in de kas uitplanten waar het goed beschermd kan groeien om in mei geoogst te kunnen worden.

Bedankt dat vele van jullie het geld voor je oogstaandeel inmiddels hebben overgemaakt. Mocht je dit nog niet gedaan hebben dan herinneren we je eraan dat je nog tot eind februari de tijd hebt je plek vast te leggen.
We hebben van 1 iemand geld ontvangen dat we niet terug kunnen leiden naar een inschrijving. Herken jij jezelf hierin, stuur even een mailtje: Madelon E.
IMG_2644
IMG_2732
Stichting Moestuin de Haar is op zoek naar een nieuwe penningmeester. Heb je nog iemand in je netwerk die goed is met cijfers en het wellicht leuk vindt om zich bij ons aan te sluiten? Voor vragen kun je mailen naar stichting@moestuindehaar.nl
Screenshot 2021-02-10 at 13.01.21

Bestraten en bouwen

De afgelopen tijd hebben we heel veel stoeptegels naar de tuin vervoerd (we zijn nog steeds op zoek 30x30cm). Het leggen van de tegels kwam stil te liggen toen de vorst kwam maar het tegelen gaat na de vorst weer door. Ook de andere bouwplannen rond de zeecontainer kunnen we na het bestraten mee door. Op de foto hieronder zie je Cecile die de badkuip voor onze nieuwe spoelplaats vast test.
IMG_2559
IMG_2556

Bloementuin

Niets zo heerlijk dan met dit grijze weer uit te kunnen kijken naar de bloementuin. We hebben de zaaitrays, potgrond en zaadjes inmiddels binnen en kunnen over een paar weken beginnen met zaaien. We wachten nog tot de dagen iets langer zijn, het opkweken iets warmer is en de grond iets droger is. Van de zomer kunnen we dan genieten van prachtige bloemen en zoemende insecten.
IMG_2789

Coronavirus en de tuin

- Verkoudheidsverschijnselen? Kom NIET naar de tuin.
- Kom je helpen op de tuin, neem je eigen handschoenen mee of adopteer een paar van de tuin en was ze zelf thuis.
- Was en desinfecteer je handen regelmatig, hiervoor zijn de benodigde materialen aanwezig in de zeecontainer.
- Hou gepaste afstand tot elkaar (min 1.5m).
- Neem je eigen drinken, eten en benodigd servies mee. Zo verkleinen we de kans het virus over te dragen door allemaal dezelfde spullen te gebruiken tijdens de pauze.
IMG_4750
5

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Cecile - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram