Moestuin de Haar

Tuinbericht week 12

Langzaam maar zeker worden op de tuin de eerste tekenen van de lente zichtbaar. Mijn tuindersvingers kriebelen om alles te zien groeien en bloeien dit jaar en het zonnetje van de afgelopen dagen voelt als een echt cadeautje na deze druilerige winter. In dit tuinbericht breng ik jullie op de hoogte van de vorderingen op de tuin en praat ik jullie bij over de plannen voor de komende tijd.

De winterrogge die we in september hebben gezaaid is de afgelopen maanden goed gegroeid. Het is tijd om deze te maaien en in de grond te verwerken om ruimte te maken voor de groenten. Door het extreem natte voorjaar is de grondwaterstand weer helemaal op pijl. Het heeft helaas ook tot gevolg dat de activiteiten op de tuin iets later zijn gestart dan gehoopt. Gelukkig komt er mooi weer aan en kunnen we deze week beginnen met planten, poten en zaaien. Knoflook, ui, sjalot, aardpeer, rabarber, framboos, raapsteel, radijs en meiraap, ze wachten allemaal om de grond in te gaan.

De vergunning voor onze tunnelkas is binnen en met de hulp van een groep vrijwilligers is het frame gebouwd. De komende tijd zullen we de kas verder opbouwen en het folie over het frame spannen. Op tijd voor de tomaten, komkommer, peper en basilicum planten. Ook zijn we lekker op gang met het bouwen van de afrastering om de hazen buiten te houden.
20200303-152515-_52A2703- Bibi Veth
IMG_1429

De oogstaandelen

Het succes van de verkoop van de oogstaandelen is groot. Het doel was om met minimaal 30 verkochte oogstaandelen het seizoen te mogen beginnen, inmiddels zijn er 46 oogstaandelen verkocht. Dit succes is mede te danken aan de fantastische mond-tot-mond reclame vanuit de vrijwilligers en oogstaandeelhouders, dank daarvoor. Door de onzekerheid omtrent het Corona-virus heb ik besloten voorlopig maximaal 50 oogstaandelen te verkopen. Een deel van de vrijwilligers en stagiaires heeft als gevolg van dit virus besloten tijdelijk niet meer naar de tuin te komen. Door de nieuwe aanmeldingen op een wachtlijst te zetten vergroot ik de kans op goed gevulde tassen deze zomer.
Uiteraard volgen we de adviezen van de overheid omtrent het Corona-virus op. Voor de tuin betekend dat op dit moment het volgende:

Corona-virus en de tuin

- Verkoudheidsverschijnselen? Kom NIET naar de tuin.
- De veiligheid van de vrijwilligers en bezoekers staat voorop. Behoor je tot een risicogroep of ben je boven de 70, overweeg om thuis te blijven.
- Kom je helpen op de tuin, neem je eigen handschoenen mee of adopteer een paar van de tuin en was ze zelf thuis.
- Was en desinfecteer je handen regelmatig, hiervoor zijn de benodigde materialen aanwezig op de tuin.
- Kom je naar de tuin, dan vraag ik je gepaste afstand te houden tot elkaar (min 1.5m).
- Hou je e-mail in de gaten en check de social media voordat je naar de tuin komt. Als de tuinder verkoudheidsverschijnselen heeft gaat het werken op de tuin niet door. Links naar onze social media staan onder deze e-mail.
- Ik vraag je om je eigen drinken, eten en benodigd servies mee te nemen als je naar de tuin komt. Zo verkleinen we de kans het virus over te dragen door allemaal dezelfde spullen te gebruiken tijdens de pauze.
IMG_8783
IMG_8652
De verwachtte eerste oogst valt dit jaar begin mei. Ik zal jullie tegen die tijd hierover meer informatie sturen.

Vind je het leuk om regelmatig foto’s van de tuin te zien? Abonneer je dan op onze Facebook of Instagram.

Wil je op de hoogte blijven van de dagen waarop je mee kan komen werken op de tuin? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de vrijwilligers. Zien welke dagen je mee kan komen werken en je aanmelden kan via deze datumprikker.

Veel gezondheid toegewenst de komende tijd en tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone Visser - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram 
MailPoet