Tuinbericht week 38 Moestuin de Haar

Langzaam zien we de overvloed aan oogst iets minder worden en verdwijnen de echte zomergroentes uit het assortiment. Waarschijnlijk kunnen we nog een weekje genieten van de tomaten, en dan moeten ook deze plaatsmaken voor de najaarsteelt in de kassen. Zo gaan ook wij met de seizoenen mee, maar het voelt wel een beetje weemoedig om de laatste tomaten te oogsten. Extra genieten dan maar deze week!
De oogst van deze week:
- Sperziebonen: Ook deze week laten we de planten staan. Als je goed kijkt zie je de bloementjes voor de nieuwe boontjes al zitten.
- Soja bonen: Oogst vooral ook achteraan in het bed. Er hangt voldoende moois!

Er is nog voldoende bladmosterd, raapsteel, rucola en tuinkers voor de liefhebbers.

Er liggen ook weer watermeloenen voor wie nog niet gehad heeft. Ze rijpen duidelijk langzamer af nu de dagen korter worden.

4 Keuzegroenten:
- Witte kool: Alleen als je nog niet gehad hebt .
- Rode kool: Alleen als je nog niet gehad hebt.
- Mais: zullen we geoogst klaarleggen in de kraam
- Uien: Ze liggen klaar achter de container. We zetten er een weegschaal bij zodat je daar kunt afwegen.
- Snijbonen geel en groen
- Spinazie: er staat erg veel onkruid in het bed. Toch zijn de mooie grote spinaziebladeren goed te herkennen. Kijk even rustig en pluk ze tussen het onkruid uit. De smaak is echt heerlijk!
- Taglio de Verde (groene snijbiet)
- Aardappel carolus: belangrijk: oogst aansluitend in de rij. Zoals jullie kunnen zien staat er veel onkruid. Als je de rij vanaf het begin volgt (het gele bordje) en verder gaat waar de persoon voor jou is gebleven slaan we geen stukken over en blijft het overzichtelijk.
- Koolraap: ligt in de kraam.
- Tomaat
- Botersla: Kleine maar fijne kropjes sla. Deze staan halverwege het bed. De sla voorin het bed oogsten we deze week nog niet.
- Courgette
- Paprika
- Peper
- Bietjes
- Groenselderij


Kruiden mogen worden geoogst in alle bedden in de kruidentuin.

Een leuk receptidee om te maken van spinazie en paprika van de tuin en peertjes van de landwinkel! https://www.youtube.com/watch?v=D0HaQZ3ciUw

Oogstfeest

Komende zaterdag, 24 september, vieren we het oogstfeest. Vanaf 11.00 uur ben je welkom om te helpen de pompoenen te oogsten. Kinderen zijn uiteraard ook van harte welkom! Aansluitend lunchen we op de tuin. Breng hiervoor een gerechtje mee zodat we samen de tafel vullen met allerlei lekkers. Wij zorgen voor drinken en pompoensoep.
de945a41-72ba-4375-b57b-a85db9d52bb5
IMG_8860

Vrienden en partnermiddag

Afgelopen zaterdag waren de vrienden en partners van Stichting Moestuin de Haar voor een gezellig samen zijn op de tuin. De oude tuinder van de Moestuin, meneer Vissenberg, liet met zijn mooie verhalen oude tijden herleven en gaf een inkijkje hoe de tuin er vroeger heeft uitgezien. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. Op deze manier bedankte de stichting zijn vrienden en partners voor de financiële bijdrage die zij afgelopen jaar hebben gegeven.
Wil jij vriend of partner van de stichting worden of ken jij iemand die daar interesse in heeft? Informatie is te vinden op de website:
www.moestuindehaar.nl

Laatste week losse bloemenpluk

Deze week is de laatste week dat je een losse bos bloemen kunt plukken. Vanaf volgende week is er alleen nog plukken voor bloemenabonnementhouders. Wil je volgend jaar ook een bloemenabonnement? Schrijf je dan in via de website.

Oogsttijden

Jullie zijn welkom voor de oogst op:
Woensdag van 10:00 tot 16:00 uur
Vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uurIMG_8888
Mirjam en Simone

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone en Mirjam - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram