Tuinbericht week 44 Moestuin de Haar

Kijkend naar het weer van de afgelopen week zou je niet zeggen dat het al november is, maar afgelopen weekend hebben we toch echt de klok een uurtje terug gezet en is de wintertijd ingegaan. Dit betekend dat de zon om 17.00 uur ondergaat en we vanaf deze week op vrijdag een uur eerder stoppen met oogsten omdat het gewoon te donker wordt na vijven.

Na een rondje over de tuin hebben we de oogst, die nog op het land en in de kassen staat, geïnventariseerd en verdeeld over de weken die nog komen gaan. De komende 4 weken is er nog voldoende voor iedereen en daarom hebben we besloten dat zaterdag 26 november de laatste oogstdag zal zijn. Met een toetje op zaterdag 17 december: We organiseren, net als vorig jaar, een feestoogst waarbij je niet zelf hoeft te oogsten maar al het lekkers wat er dan nog is klaar staat bij de ingang. Over de precieze tijden informeren we jullie nog.
De oogst van deze week:
- Andijvie
- Paksoi
- Snijbiet
- Winterpostelein: De winterpostelein is een heel andere groente dan de zomerpostelein die we een maand of wat geleden oogstte. De zomerpostelein heeft wat weg van een vetplant, terwijl de wintervariant knapperige, frisse blaadjes heeft. Heerlijk rauw in de salade maar ook gekookt (zoals spinazie) of in een stampotje is het een topper. Snij een bosje een paar centimeter boven de grond af. Deze groente kan erg goed tegen de vorst en zal weer terug groeien. Als het even meezit is dit één van de eerste groentes op de oogstlijst van het volgende seizoen.
- Venkel: ook het loof van de venkel is eetbaar en heerlijk als soep of pesto.

1 Keuzegroenten: Net als vorige week proberen we zoveel mogelijk restanten op te maken. De keuzegroentenlijst zal dan ook per dag verschillen.
- Knolselderij
- Paarse koolrabi
- Groenlof
- Courgette
- Sla
- Radijsjes
- Groenselderij
- Porti pepertjes om sambal mee te maken

Kruiden mogen worden geoogst in alle bedden in de kruidentuin.
Geen munt meer uit de muntbakken: we hebben de planten verjongt (alle planten uit de bakken gehaald, en de jonge scheuten opnieuw geplant) en deze jonge scheuten hebben de tijd nodig om te wortelen en nieuw blad te maken.

Oogsttijden

Jullie zijn welkom om te oogsten op:

Woensdag van 10:00 tot 16:00 uur
Vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur: een uurtje korter!
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur
Afbeelding van WhatsApp op 2022-10-30 om 13.36.57
Mirjam en Simone

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone en Mirjam - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet