Vrijwilligers nieuwsbrief week 42 Moestuin de Haar

Ben je een nieuwe vrijwilliger? Lees de tekst onderaan deze mail dan even door.
Gouden bladeren, pompoenen en wind: hallo herfst. Er ontstaat nu een duidelijke omschakeling in het soort werk. Meer klussen, onderhoud, snoeien, slijpen van gereedschap en wieden. Alleen in onze kassen kunnen we nog even doorgaan met het verzorgen van de planten, schoffelen en water geven zoals we op de rest van het land dit hele seizoen hebben gedaan. De kassen staan er dan ook mooi bij! De knoflook voor volgend seizoen is inmiddels gepoot en daarmee is het allerlaatste gewas dat dit jaar nog de grond in gaat de grond in.

De komende tijd vervalt de maandagmiddag als meewerk moment. Er kan dan niet op de tuin gewerkt worden en deze optie is uit de Datumprikker gehaald.

Zaterdag 30 oktober, gaan we samen borrelen na het werk (16:00) en koken we samen een curry.
Zaterdag 13 november, is de vrijwilligersdag. We gaan op excursie naar de Eendenkooi en eenmaal terug op de tuin gaan we borrelen en avondeten. Er is al heerlijke kimchi in de maak!

Het is belangrijk je op te geven voor de borrel en de excursie. Dat is handig voor het maken van boodschappenlijstjes en plannen. Via onderstaande knop kun je je opgeven voor de Datumprikker van oktober en november.
IMG_5513
IMG_5449
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burendag en Oogstfeest

Bedankt voor jullie mega inzet deze dag! Het was een geslaagde dag met veel gezelligheid, lekker eten en nieuwe gezichten. We hebben sindsdien al meerdere nieuwe aanmeldingen voor volgend jaar ontvangen en ook een aantal nieuwe vrijwilligers mogen ontvangen. Een geslaagde dag dus!
IMG_6755
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Luchtontvochtiger

We hebben het afgelopen jaar regelmatig pepers geoogst om ze in de laatste oogstweken gedroogd mee te kunnen geven. Helaas is ons huisje niet droog genoeg en bleken de pepers van binnen schimmel te ontwikkelen. Ook sommig gereedschap van metaal zien we roesten en op houten gereedschap zien we schimmel ontstaan in de zeecontainer. We zullen dus een oplossing moeten bedenken voor het vocht. Een luchtontvochtiger voor een ruimte van 35m2 waar het ook soms best koud kan zijn is best een investering. Voordat we een nieuwe luchtontvochtiger aanschaffen gooien we het daarom ook even in de groep. Is er iemand die zo'n apparaat heeft staan en deze aan ons zou willen verkopen?
IMG_6751
IMG_5452
Ben je een nieuwe vrijwilliger?
Wat leuk dat je mee wilt komen werken op de tuin! Vrijwilligerswerk op Moestuin de Haar werkt als volgt. In de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het reilen en zeilen op de tuin. In deze nieuwsbrieven vind je ook een link voor de datumprikker. Via deze link kun je opgeven wanneer je komt werken op de tuin. Je krijgt van ons geen bevestiging, alleen als er onverhoopt een reden is dat het werken niet door gaat krijg je van ons bericht. Daarvoor is het belangrijk dat je onderstaand formulier invult, zo hebben we je contactgegevens. Je kunt je opgeven van 9:00 tot 12:30 of van 13:00 tot 17:00, een hele dag mag natuurlijk ook!
De werkzaamheden verschillen van dag tot dag, dit wordt beïnvloed door het weer. Geef het aan bij een van de tuinders als een klus niet bij je verwachtingen of fysieke gesteldheid past.
Bij de Datumprikker kun je bij 'opmerkingen' aangeven dat het je eerste keer is, of geef het op de tuin even aan. Dan kunnen we je welkom heten en uitleg geven. Mocht je toch onverhoopt een keer verhinderd zijn, pas dan zelf de Datumprikker aan of als het binnen 24 uur is, stuur dan even een appje of smsje naar Simone (06-51717613). We maken een planning voor de werkdag en het is erg fijn om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
IMG_4872

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram