Vrijwilligers nieuwsbrief week 45 Moestuin de Haar

Ben je een nieuwe vrijwilliger? Lees de tekst onderaan deze mail dan even door.
Fantastisch dat we met een heerlijke grote groep op excursie kunnen komende zaterdag.
We vertrekken om 14:30 vanaf de tuin en fietsen dan gezamenlijk richting de Eendenkoor waar we een rondleiding krijgen. Kom op de fiets, er kan niet geparkeerd worden met de auto bij de Eendenkooi. Daarna verplaatsen we ons naar de vergaderzaal van de Emmaus om te borrelen en avond te eten.

14:30 vertrek vanaf de tuin op de fiets
14:45 - 16:00 eendenkooi
16:15 start borrel
18:00 avondeten

Deze dag is een cadeautje om jullie te bedanken voor al jullie inzet het afgelopen jaar. Geld meenemen is dus niet nodig. Ook als nieuwe vrijwilliger ben je van harte welkom en ook als je minder op de tuin bent geweest dan je had willen zijn afgelopen jaar.

Het eten zal binnen plaatsvinden. De oplopende corona cijfers zijn zorgwekkend maar op dit moment mogen dit soort bijeenkomsten doorgaan. Wel druk ik je op het hart met klachten thuis te blijven en je te laten testen bij twijfel.

We mogen gebruik maken van de vergaderzaal van de Emmaus. Hier kun je ons dus vinden als je later aanhaakt. Loop naar de 'buiten verkoop' van de Emmaus (fietsen, plantenbakken, regentonnen, dat soort dingen) en loop richting de geiten. Daar zit de entree, trap op naar boven.

Hieronder zie je een lijst van iedereen die zich aangemeld heeft via de Datumprikker en die mee gaat naar de Eendenkooi. Voor het avondeten is het handig om te weten met hoeveel mensen we precies zijn. Wil je het doorgeven als je op deze lijst staat en niet mee eet? Sta je nog niet op de lijst maar ga je wel mee op excursie of eet je mee, meld het even. Geef dit voor donderdag door.

Annabelle Van Roosmalen
Anne Verhage
Bianca
Christie Manintveld
dineke barendrecht
Dolf van Baarlen
Dolf van Baarlen
Erika Toorman
GertJan Zuidhoorn
Kathryn Maunders
Maartje
Marieke van Zuiden
Noor Waterschoot
Reiny
Riet de Rooij
Rob
roos
Simone Visser
Suzanne
Tine
Tiny Zuidhoorn
Tony Morgan
Toos Hulshoff
Wilma Wormgoor
231af15e-167f-4746-9555-1648b72c42db
We hebben een zitmaaier! Hij is gelijk de winteropslag in gegaan maar wat kijken we er naar uit om deze volgend jaar te kunnen gaan gebruiken. Geen oneindige baantjes meer met een loopmaaier met kuren. Het was wel goed voor de stappenteller maar daar hebben we nog wel andere klusjes voor. Wellicht moeten we lootjes trekken wie mag rijden volgend jaar want het is niet alleen veel sneller maar ook leuk!
Afgelopen week zijn de dahlia's de grond uit gehaald. In onze natte kleigrond zouden ze anders wegrotten in de winter. Komend voorjaar splitsen we de knollen en planten we ze opnieuw.
Het is ons opgevallen dat veel van de dahlia's het lastig hadden dit jaar en klein bleven. Laten we hopen dat het volgend jaar wat warmer is en dan kunnen we weer genieten van een zee van kleurige schoonheid.
IMG_5650
b3d1d980-92b0-4840-b156-042577329940
Ben je een nieuwe vrijwilliger?
Wat leuk dat je mee wilt komen werken op de tuin! Vrijwilligerswerk op Moestuin de Haar werkt als volgt. In de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het reilen en zeilen op de tuin. In deze nieuwsbrieven vind je ook een link voor de datumprikker. Via deze link kun je opgeven wanneer je komt werken op de tuin. Je krijgt van ons geen bevestiging, alleen als er onverhoopt een reden is dat het werken niet door gaat krijg je van ons bericht. Daarvoor is het belangrijk dat je onderstaand formulier invult, zo hebben we je contactgegevens. Je kunt je opgeven van 9:00 tot 12:30 of van 13:00 tot 17:00, een hele dag mag natuurlijk ook!
De werkzaamheden verschillen van dag tot dag, dit wordt beïnvloed door het weer. Geef het aan bij een van de tuinders als een klus niet bij je verwachtingen of fysieke gesteldheid past.
Bij de Datumprikker kun je bij 'opmerkingen' aangeven dat het je eerste keer is, of geef het op de tuin even aan. Dan kunnen we je welkom heten en uitleg geven. Mocht je toch onverhoopt een keer verhinderd zijn, pas dan zelf de Datumprikker aan of als het binnen 24 uur is, stuur dan even een appje of smsje naar Simone (06-51717613). We maken een planning voor de werkdag en het is erg fijn om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
IMG_4872

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram