Vrijwilligers nieuwsbrief week 47 Moestuin de Haar

Ben je een nieuwe vrijwilliger? Lees de tekst onderaan deze mail dan even door.
De winterrust daalt langzaam neer op de tuin. Deze week is de laatste echte oogstweek van dit seizoen. In december komen de oogstdeelnemers nog 1 keer terug voor een bonusoogst en dan zit het er voor dit jaar alweer op.

De tuin is voor een groot deel opgeruimd, klaargemaakt voor de winter en het nodige onderhoud gedaan. Daarom vervalt de meewerkdag op maandag 29 november. In december wordt er minder gewerkt op de tuin. We concentreren het werk in 4 werkdagen:

8 december gaan we de bomen rand snoeien en dit hout verwerken.
10 december zijn we ook nog bezig met de bomen rand en het verwerken van dit hout.
17 december oogsten we voor de bonusoogst.
18 december bonusoogst dag voor de deelnemers. Oogsten en afsluiten voor de vakantie.

Geef je via de datumprikker weer op als je mee komt werken. We zijn voor 8 en 10 december op zoek naar een kettingzaag en houtversnipperaar. Kunnen we deze spullen van iemand lenen?

Vanaf 19 december tot half januari gaat de tuin dicht, houden de tuinders winterslaap en dient de mijmertijd zich aan. Alle indrukken, ideeën en plannen mogen neerdwarrelen om in het nieuwe jaar uitgerust en wel weer vorm te krijgen.
Half januari starten de stagiaires samen met de tuinders het werk langzaam weer op. Het weer zal dicteren wat er waneer gedaan kan worden en hierover informeren we jullie tegen die tijd. Je mag in januari en begin februari meewerkdagen op project basis verwachten. We gaan dan het middenpad bestraten. De vaste meewerkdagen zullen waarschijnlijk in februari weer opstarten.
4a6d5331-19a9-4ea2-bf2a-b332a994893a
De vrijwilligers dag was zeer gezellig. We hebben genoten van de rondleiding bij de Eendenkooi, het heerlijke eten en een warm vuurtje.

Mirjam en Simone zijn de komende tijd bezig met het werven van een 3e tuinder en het omzetten van de eenmanszaak naar een VOF.

De zaadcatalogi zijn weer binnen en de tijd is aangebroken om ons weer te buigen over het teeltplan voor volgend jaar. De bestellingen gaan in december alweer de deur uit.

De eerste vorst heeft ons land gekust en de winter komt voelbaar dichterbij. De kruidentuin en bloementuin is toegedekt met een laagje bladeren en is klaar voor de komende wintermaanden.
IMG_5807
IMG_5821
IMG_5834
IMG_5826
Ben je een nieuwe vrijwilliger?
Wat leuk dat je mee wilt komen werken op de tuin! Vrijwilligerswerk op Moestuin de Haar werkt als volgt. In de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het reilen en zeilen op de tuin. In deze nieuwsbrieven vind je ook een link voor de datumprikker. Via deze link kun je opgeven wanneer je komt werken op de tuin. Je krijgt van ons geen bevestiging, alleen als er onverhoopt een reden is dat het werken niet door gaat krijg je van ons bericht. Daarvoor is het belangrijk dat je onderstaand formulier invult, zo hebben we je contactgegevens. Je kunt je opgeven van 9:00 tot 12:30 of van 13:00 tot 17:00, een hele dag mag natuurlijk ook!
De werkzaamheden verschillen van dag tot dag, dit wordt beïnvloed door het weer. Geef het aan bij een van de tuinders als een klus niet bij je verwachtingen of fysieke gesteldheid past.
Bij de Datumprikker kun je bij 'opmerkingen' aangeven dat het je eerste keer is, of geef het op de tuin even aan. Dan kunnen we je welkom heten en uitleg geven. Mocht je toch onverhoopt een keer verhinderd zijn, pas dan zelf de Datumprikker aan of als het binnen 24 uur is, stuur dan even een appje of smsje naar Simone (06-51717613). We maken een planning voor de werkdag en het is erg fijn om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
Mirjam en Simone

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Mirjam - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram