Tuinbericht week 49 Moestuin de Haar

De sint heeft ons land alweer verlaten en de straten vullen zich met kerstverlichting. Volgende week is het alweer tijd voor onze allerlaatste oogst van dit jaar en voordat je het weet is het alweer kerst. Hopelijk kunnen we je nog treffen op 18 december, lekkere groenten mee geven en fijne dagen wensen. In de tweede alinea lees je meer informatie over 18 december.

Het liefst hadden we in persoon vernomen hoe jullie het afgelopen jaar beleefd hebben en gehoord waar onze verbeterpunten zitten, of jullie lekker hebben gegeten en welke mooie ideeën er leven over de tuin. Op die manier hadden we jullie ook in persoon bij kunnen praten over hoe wij het jaar beleefd hebben en wat onze hoop is voor volgend jaar.
Face to face in een groep is helaas niet mogelijk en daarom hebben we een video voor jullie opgenomen. We nodigen jullie uit deze video te bekijken en ons via het evaluatieformulier te voorzien van jullie input. Dit helpt ons om de tuin te verbeteren en het menu aan te laten sluiten bij jullie wensen. 18 december begint onze vakantie. Je helpt ons enorm als je het evaluatieformulier voor 18 december invult.
Zaterdag 18 december zijn jullie van harte uitgenodigd om met ons dit mooie oogstjaar feestelijk af te sluiten. Het is belangrijk om je plekje te reserveren via de Datumprikker. Wij zorgen namelijk dat de oogst voor je klaar staat zodat we niet allemaal door de modder hoeven en de graspaden heel blijven.

Voor wie er volgende week niet bij is, bedankt dat je onderdeel was van de tuin afgelopen jaar. We wensen je warme wintermaanden toe en hopen je in het voorjaar weer te mogen ontvangen.
WhatsApp Image 2021-11-24 at 16.14.00
IMG_5871
De laatste oogstweek was een natte bedoeling. Inmiddels is het alleen maar natter geworden en staan er grote plassen op het land. Voor de grond, graspaden en onze schoenen is het maar goed dat we deze week het land niet teveel betreden.

De composthopen zijn weer gekeerd. De komen de maanden laten we de insecten, bacteriën en schimmels kun werk doen en ons 'afval' omtoveren tot zwart goud wat we volgend jaar weer op ons land brengen en gaat helpen lekkere voedingsrijke groenten te verbouwen.

We zijn druk bezig met het snoeien van de bomen rand, een echte winterklus en een van de laatste grote klussen van dit jaar.
IMG_5872
0e5b891e-5980-4462-940b-19599b2f0c71
Mirjam en Simone

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Mirjam - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram