Tuinbericht week 50 Moestuin de Haar

Komende zaterdag is het zover, dan mogen jullie de laatste oogst van dit jaar ophalen op de tuin. Vergeet je tijdslot niet te reserveren via de Datumprikker, we oogsten voor ieder die zich ingeschreven heeft. Het dragen van een kerstmuts wordt zeer gewaardeerd ;) Als je een foutmelding krijgt dat er geen plek meer is dan moet je even een mailtje sturen, dit is namelijk niet correct een een technische fout van Datumprikker zelf. Alleen het eerste uur is het al erg druk.

Een aantal mensen hebben het evaluatieformulier al ingevuld, hartstikke fijn. Jullie feedback helpt ons om erachter te komen wat jullie wensen zijn en waar wij kunnen verbeteren. De complimenten zijn dan weer een heerlijke boost voor ons om de vakantie mee te beginnen. In de video een persoonlijke boodschap van de tuinders en terugblik op het afgelopen seizoen.
IMG_6018
De afgelopen tijd zijn we op zoek gegaan naar een derde tuinder om het tuinteam compleet te maken, en dat is gelukt! Caroline voegt zich bij Mirjam en Simone en samen zetten wij volgend jaar onze schouders er weer onder om van Moestuin de Haar een bloeiende, gezonde en duurzame tuinderij te maken.
Vanaf 18 januari duiken we onder een dekentje van winterrust maar vanaf januari gaan we samen weer vol aan de slag. In januari wordt de huidige eenmanszaak opgeheven en een VOF gestart.
Ik ben Caroline Ganzeboom en aankomend teeltjaar een van de nieuwe tuinders. Afgelopen jaren heb ik een moestuin gerund op woon/werkgemeenschap ECOlonie in Frankrijk. Nu ben ik terug in Nederland en sta ik te popelen weer in de tuin aan de slag te gaan. Het voelt als een voorrecht om op zo’n mooie historische tuin voor jullie groente te telen en kijk ernaar uit jullie daar te ontmoeten!
unnamed
IMG_5976
De bomenrand is gesnoeid en we hebben een begin gemaakt met het aanleggen van onze nieuwe houtwal. Deze komt dit jaar waarschijnlijk niet af, gelukkig liggen de takken er in januari ook nog wel. De nieuwe houtwal zorgt ervoor dat ons 'rommelhoekje' met bouwmaterialen uit het zicht verdwijnt en houtwallen staan erom bekend allerlei insectenleven en biodiversiteit aan te trekken. Een mooie win-win.
IMG_5975
IMG_5977
IMG_6018

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Mirjam en Caroline - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram