Vrijwilligers nieuwsbrief week 50 Moestuin de Haar

Ben je een nieuwe vrijwilliger? Lees de tekst onderaan deze mail dan even door.
Het afgelopen jaar hebben we met elkaar echt iets moois neergezet. Bedankt dat jij onderdeel was van dit samen-zijn en met ons aan de tuin hebt gebouwd. Wij als tuinders kijken heel tevreden terug op de mega berg met werk die verzet is en kijken uit naar jaar 3, een jaar waarin we kunnen genieten van alle gerealiseerde infrastructuur en verder borduren aan onze mooie tuinderij.

Vanaf 19 december tot half januari gaat de tuin dicht, houden de tuinders winterslaap en dient de mijmertijd zich aan. Alle indrukken, ideeën en plannen mogen neerdwarrelen om in het nieuwe jaar uitgerust en wel weer vorm te krijgen.
Half januari starten de stagiaires samen met de tuinders het werk langzaam weer op. Het weer zal dicteren wat er waneer gedaan kan worden en hierover informeren we jullie tegen die tijd. Je mag in januari en begin februari meewerkdagen op project basis verwachten. We gaan dan het middenpad bestraten. De vaste meewerkdagen zullen waarschijnlijk in februari weer opstarten.
IMG_6018
De afgelopen tijd zijn we op zoek gegaan naar een derde tuinder om het tuinteam compleet te maken, en dat is gelukt! Caroline voegt zich bij Mirjam en Simone en samen zetten wij volgend jaar onze schouders er weer onder om van Moestuin de Haar een bloeiende, gezonde en duurzame tuinderij te maken.
Vanaf 18 januari duiken we onder een dekentje van winterrust maar vanaf januari gaan we samen weer vol aan de slag. In januari wordt de huidige eenmanszaak opgeheven en een VOF gestart.

wefrwe

Bewerk dit om tekst in te voegen.wdwedw
WhatsApp Image 2021-11-24 at 16.14.00
Ik ben Caroline Ganzeboom en aankomend teeltjaar een van de nieuwe tuinders. Afgelopen jaren heb ik een moestuin gerund op woon/werkgemeenschap ECOlonie in Frankrijk. Nu ben ik terug in Nederland en sta ik te popelen weer in de tuin aan de slag te gaan. Het voelt als een voorrecht om op zo’n mooie historische tuin groente te telen en kijk ernaar uit jullie daar te ontmoeten!
unnamed
IMG_5976
De bomenrand is gesnoeid en we hebben een begin gemaakt met het aanleggen van onze nieuwe houtwal. Deze komt dit jaar waarschijnlijk niet af, gelukkig liggen de takken er in januari ook nog wel. De nieuwe houtwal zorgt ervoor dat ons 'rommelhoekje' met bouwmaterialen uit het zicht verdwijnt en houtwallen staan erom bekend allerlei insectenleven en biodiversiteit aan te trekken. Een mooie win-win.
IMG_5975
IMG_5977
Ben je een nieuwe vrijwilliger?
Wat leuk dat je mee wilt komen werken op de tuin! Vrijwilligerswerk op Moestuin de Haar werkt als volgt. In de nieuwsbrieven houden we je op de hoogte van het reilen en zeilen op de tuin. In deze nieuwsbrieven vind je ook een link voor de datumprikker. Via deze link kun je opgeven wanneer je komt werken op de tuin. Je krijgt van ons geen bevestiging, alleen als er onverhoopt een reden is dat het werken niet door gaat krijg je van ons bericht. Daarvoor is het belangrijk dat je onderstaand formulier invult, zo hebben we je contactgegevens. Je kunt je opgeven van 9:00 tot 12:30 of van 13:00 tot 17:00, een hele dag mag natuurlijk ook!
De werkzaamheden verschillen van dag tot dag, dit wordt beïnvloed door het weer. Geef het aan bij een van de tuinders als een klus niet bij je verwachtingen of fysieke gesteldheid past.
Bij de Datumprikker kun je bij 'opmerkingen' aangeven dat het je eerste keer is, of geef het op de tuin even aan. Dan kunnen we je welkom heten en uitleg geven. Mocht je toch onverhoopt een keer verhinderd zijn, pas dan zelf de Datumprikker aan of als het binnen 24 uur is, stuur dan even een appje of smsje naar Simone (06-51717613). We maken een planning voor de werkdag en het is erg fijn om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen.
Mirjam en Simone

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Mirjam - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram