Tuinbericht week 5 Moestuin de Haar

De tuin komt langzaam uit de donkerste dagen en de eerste tekenen van de lente zijn alweer zichtbaar, dat geeft hoop. De tulpen steken hun hoofd boven de grond en ook de sneeuwklokjes lachen ons alweer bemoedigend toe.

Achter de schermen wordt er hard gewerkt om het komende seizoen weer te kunnen genieten van mooie bloemen en lekkere groenten. Ook op de tuin worden de eerste gewassen alweer gezaaid en is de oude kas afgebroken om plaats te maken voor ons kolenvak. Binnenkort ontvangen jullie een email met daarin informatie over het oogstaandeel voor het komende seizoen en de mogelijkheid je weer aan te melden (er is sowieso plek voor jullie).

De komende tijd gaat een belangrijk element van de tuin op de schop en dat is ons oude asfaltpad. Stichting Moestuin de Haar heeft dit mogelijk gemaakt met behulp van EU subsidie en een fonds. We brengen dit pad terug in haar oude glorie door hier weer een mooi klinkerpad van te maken. Het asfalt is inmiddels verwijderd en een glad zandbed wordt voor ons klaargelegd. Wij gaan hierin zelf de klinkers leggen en daarvoor hebben we zoveel mogelijk helpende handen nodig, het is toch best een hele klus!

Vanaf volgende week gaan de werkzaamheden beginnen en aan jullie de vraag om je aan te sluiten.
Je kan je beschikbaarheid opgeven via onderstaande Datumprikker. Op alle data zijn nog mensen nodig maar de data waarop we het hardst extra mensen nodig hebben zijn: 11, 12, 14 (middag), 18, 19 februari.
IMG_6386
IMG_6411
IMG_6018

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Mirjam en Caroline - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram