Tuinbericht week 16 Moestuin de Haar

Afgelopen weken is er ontzettend veel lekkers de grond ingegaan: sla, aardappels, erwten, bonen etc. Die gewassen krijgen nu de tijd om in het zonnetje lekker door te groeien. Ook is er veel voorbereidend werk verricht: het frezen van de bedden, het maken van de 'ruggen' voor de aardappels, de 'tipi's' waar de bonen aan groeien zijn opgebouwd. Onze eigen Ferrari is helaas nog steeds kapot maar we hebben een trekker kunnen lenen van een andere tuinder en hierdoor kunnen we toch verder.

We hopen dat jullie afgelopen week hebben genoten van de eerste groentes van de tuin! Er werden al flink wat heerlijke recepten uitgewisseld: snijbietquiche, boerenkoolpesto, radijssalade etc.

De hoogste tijd om aan te kondigen wanneer jullie weer kunnen komen oogsten. Dat zal zijn in de week van 2 tot en met 7 mei. Dan zullen er onder andere sla kroppen voor jullie klaar staan in de tunnelkassen. Nadere informatie hierover volgt in de week van de oogst.

Reminder: oogstbegeleiders gezocht

Vind jij het leuk om een paar uur per maand aanwezig te zijn op de tuin, materialen voor het oogsten klaar te zetten (of op te ruimen), vragen van oogsters te beantwoorden, koffie te zetten voor vrijwilligers en allerhande kleine klusjes te doen in en om het tuinhuis? Wordt dan oogstbegeleider!

We hopen een flink team aan oogstbegeleiders te werven zodat iedereen 1x per maand aan de beurt is. Als je het leuk vindt en vaker wilt komen is dat natuurlijk ook prima! Dit zijn de werktijden:
Woensdagochtend van 9.00 tot 13.00, woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00.
Vrijdagmiddag van 14.30 tot 18.15.
Zaterdagochtend van 9.00 tot 13.00, zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00.

Lijkt jou dit leuk? Vanavond 21 april organiseren we een startbijeenkomst voor alle geïnteresseerde oogstbegeleiders. Onder het genot van koffie en thee vertellen we hoe het in zijn werk gaat en beantwoorden we vragen. We starten om 19.30 uur en verzamelen bij het tuinhuis. Kan je niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn, maar ben je wel geïnteresseerd? Geen probleem, stuur ons een mailtje naar tuinders@moestuindehaar.nl
IMG_5632

Lunch op de tuin

As. zaterdag 23 april maakt Mirjam Oosterhout een heerlijke lunch klaar met de aller eerste groenten van dit seizoen! Er zijn nog wat plekjes vrij, dus meld je aan via de datumprikker:

Rondleidingen

Er is nog altijd veel enthousiasme voor de rondleidingen. Er zijn nog plekken voor de rondleiding op 30 april. We vertellen je meer over de tuin en hoe alles in zijn werk gaat. Inloop vanaf 14:45 voor koffie, thee en wat lekkers. Aanmelden via de Datumprikker, deelname is gratis.
IMG_1467 copy
IMG-3796

Vrijwilligersuitje

Op 20 april waren we met een deel van onze vrijwilligers op bezoek bij Tuinderij Amelis'Hof in Bunnik. Een mooi moment om met deze ervaren tuinders (ruim 30 jaar!) kennis uit te wisselen en een kijkje te nemen op hun tuin.

Vrijwilliger worden?

Steek je graag je handen uit de mouwen? Word dan onderdeel van het team van vrijwilligers en ondersteun de tuinders met het onderhouden en draaiende houden van deze mooie plek. Houd je minder van tuinieren? We hebben ook een klusteam, zoeken nog mensen die af en toe op de zitmaaier het gras bijhouden én oogstbegeleiders (zie hierboven). Lijkt het je leuk? Meld je hier aan als vrijwilliger. Wil je 'grastopper' worden? Stuur dan een mailtje naar simone@moestuindehaar.nl.
unnamed (1)
unnamed (2)
unnamed
IMG_6018

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Mirjam en Caroline - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram