kleinere foto 2

Tuinbericht week 29

De komkommers hebben nu hun top productie en ook de tomatenplanten beginnen nu goed op gang te komen en genieten van dit lekkere weer. De zomeroogst is inmiddels goed op stoom.

Ga je zelf op vakantie, dan mag je iemand anders op jouw naam af laten tekenen. Daar wordt veel gebruik van gemaakt en daarom ontvangen we veel nieuwe mensen op de tuin. Dit is een leuke manier om mensen kennis te laten maken met tuin en de zomeroogst te delen. Je hoeft het niet aan ons te melden als iemand anders komt oogsten, gewoon onder jouw naam af laten tekenen is voldoende.

We doen ons best de bloementuin onder de aandacht te brengen bij zoveel mogelijk mensen zodat zoveel mogelijk mensen de komende weken genieten van de pracht en praal. Ken jij nog mensen die je kunt attenderen op de bloementuin, help ons het woord te verspreiden.

In de bak van de courgettes vind je soms een donkergroene ronde courgette. Dit is de Zappalito. Vind je het leuk hier wat meer over te lezen, kijk dan op de Koken Met pagina.
Heb je nog leuke recepten voor deze of andere groenten? Deel ze met ons via kokenmet@moestuindehaar.nl

De oogst van deze week:
- Krop sla
- Komkommer
- Rucola
- Ui
- Knoflook

3 keuzegroenten:
De keuzelijst in deze mails kan verschillen met de lijst die je aantreft op de tuin. Sommige groenten zoals de paprika en aubergine zijn populair en zetten we op wisselende momenten op de keuzelijst zodat mensen die op verschillende tijden komen oogsten evenveel kans hebben ze aan te treffen. Ook gebruiken we de keuzelijst om restjes op te maken. Deze halen we van de lijst als de groenten op zijn en dan zetten we weer iets nieuws neer.
- Courgette
- Andijvie
- Venkel
- Tomaat
- Paprika
- Aubergine
- Radijs
- Pluk sla
- Spitskool
- Snijbiet
- Paarse koolrabi
- Nieuwzeelandse spinazie
- Bieten: achteraan in het bed oogsten, daar vind je de mooiste. We zien zoveel mensen weglopen met golfbal formaat bietjes uit de eerste paar meter.
- 2e krop sla of komkommer

Ook deze week weer oogsten in alle bedden van de kruidentuin, de muntbakken en ook de basilicum.

Yoga op de tuin

De tuin leent zich voor het vinden van rust door er actief bezig te zijn maar ook voor ontspanning in de vorm van yoga. Dat is wel gebleken na een enthousiaste opkomst, eerder deze maand bij de 1e les. We hebben nieuwe data gepland (zondagmorgen en dinsdagavond) met een andere yoga docent.
Anne van Vliet geeft Hatha yoga met Yin yoga elementen. De les start met losmaken van het lijf en aarden in de vorm van een korte meditatie. De les wordt afgesloten met een ontspanning. Ieder met en zonder ervaring is welkom om mee te doen.

Calendula zalf

De calendula bloemen hebben hun prachtige zonnekleur en werkzame stoffen afgegeven aan de olie en van deze olie maken we met bijenwas de zalf. Deze zalf doen we komende week in de potjes en deze vind je binnenkort in de kraam.

Schoffel actie

Ook deze en volgende week kun je weer in de avond komen meehelpen op de tuin. Het kan op woensdag 19 en maandag 24 juli.
Op een ander moment aansluiten is ook heel welkom. Gewoon je naam op de lijst zetten, meer heb je niet nodig.

Oogsttijden:

Jullie zijn welkom voor de oogst op:
Woensdag van 10:00 tot 16:00 uur
Vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet