kleinere foto 2

Tuinbericht week 32

Het lijkt dan toch echt droger te worden deze week. De planten zijn wel toe aan wat meer zonneschijn, en wij ook. De tomatenplanten bijvoorbeeld hangen vol groene tomaten. Ze rijpen aanzienlijk minder snel af tijdens druilige dagen, en hebben de warmte van de zon echt nodig. Dus laat die zonneschijn maar komen zodat we lekker veel kunnen oogsten de komende tijd!

Vorige week en tijdens de meewerkdag is de kruidentuin door vele handen onkruid vrij gemaakt. Het ziet er weer netjes uit en de kruiden hebben weer alle ruimte om te groeien. Het onkruid vrij maken van bedden blijft onze aandacht opeisen, maar omdat het nu echt wat droger gaat worden kunnen we ook weer gaan zaaien en planten. Oogst in de dop voor over een maand of 2; een goed vooruitzicht.

De oogst van deze week:
- Komkommer
- Prei
- Sla of pluksla

3 keuzegroenten:
De keuzelijst in deze mail kan verschillen met de lijst die je aantreft op de tuin.
- Snijbonen groen of geel: Je zou kunnen denken dat de gele snijbonen overrijpe groene bonen zijn, maar niets is minder waar. Het is een ander ras met een iets mildere en zachtere smaak dan hun groene broer.
De snijboon is een veelzijdige groenten: Uiteraard kun je ze koken en in een stamppot verwerken, maar je kunt ze ook goed roerbakken of stoven. Snijbonen zijn niet rauw te eten. Toch kun je kunt ze wel goed verwerken in een salade nadat ze gekookt en afgekoeld zijn. Het geeft een extra friszoete bite aan je salade.
- Tomaat
- Paprika
- Aubergine
- Courgette: 'gewone', bol of zapalitto.
- Bieten
- Sperzieboontjes
- Nieuw-Zeelandse spinazie
- Zomerpostelein
- Snijbiet
- Venkel

Heb je 2 oogstaandelen en wil je liever één van je 'vaste' groenten vervangen door een keuzegroente? Dat mag! Heb je 1 oogstaandeel dan staat je hoeveelheid keuzegroenten vast.

Voor in de agenda:

Vanavond (8 augustus) gaat de yoga niet door: er waren te weinig aanmeldingen.
Woensdag 9 augustus gaan we weer avondschoffelen. Geef jezelf op via het rooster.
Dinsdag 22 augustus yoga op de tuin van 19.00 tot 20.15 uur. Schrijf je in via de knop hierboonder. De yoga gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
Zaterdag 9 september meewerkdag.


Oogsttijden:

Jullie zijn welkom voor de oogst op:


Woensdag van 10:00 tot 16:00 uur
Vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet