kleinere foto 2

Tuinbericht week 36

Dit jaar is het gelukt om ze te telen en deze week staan ze op de oogstlijst: Worteltjes! Wortels houden eigenlijk niet van kleigrond en het is voor ons een moeilijke groente om te telen. We zijn uitermate blij dat we dit jaar 3 bedden met worteltjes kunnen oogsten. Ze zijn wat klein, maar o zo smaakvol: geniet er vooral van.
En er staat nog een bijzondere oogst op de keuzelijst deze week: de watermeloen. Vorig jaar hadden we voor iedereen een goede portie. Dit jaar hadden de planten het niet zo naar hun zin in de kas, en hebben ze veel minder vruchten gegeven. Er is helaas niet voor iedereen een stuk. Kies deze week daarom voor een stuk watermeloen of voor een portie tomaten.

De bloemenpracht is over zijn top heen. We verwachten dat de losse pluk nog 2 weken duurt. Heb je nog een plukkaart liggen? Nu is je kans om een mooie bos mee naar huis te nemen. Voor de mensen met een bloemenplukabonnement loopt het seizoen door tot het moment dat we de dahlia's uit de grond gaan halen.

De oogst van deze week:
- Worteltjes
- Basilicum
- Bonen: Kijk op het bord welke soort beschikbaar is. De sperziebonen planten mogen vanaf nu uit de grond getrokken worden zodat je ze helemaal leeg kunt oogsten. De plantenresten kunnen in de kruiwagen.
- Sla

2 keuzegroenten:
De keuzelijst in deze mail kan verschillen met de lijst die je aantreft op de tuin.
- Aardappelen
- Paprika
- Courgette
- Ananaskers: Kijk even goed, ook op de grond. Er liggen nog echt veel ananaskersjes. We hebben gemerkt dat groene exemplaren nog helemaal narijpen op het aanrecht. Dus ook deze kun je meenemen.
- Snijbiet
- Knoflook
- Artisjok
- Bietjes
- Tomaten of watermeloen
- Groenselderij
- Red Russian Boerenkool
- Aubergine: Alleen als je nog niet gehad hebt.

De rode kolen zijn er deze week niet. Ergens de komende weken komt hij weer op de lijst.
Er staan nog mooie zonnebloemen in vak E. Als je het leuk vind mag je er eentje meenemen.

Oogstfeest


Op zaterdag 16 september organiseren we ons jaarlijks terugkerend oogstfeest. Je bent van harte welkom om samen met ons de pompoenenoogst binnen te halen en gezellig samen te zijn op de tuin. Uiteraard kun je ook dit jaar een grote pompen winnen door het juiste aantal pompoenen in te schatten. We starten om 14.00 uur en gaan samen aan de slag. Na gedane arbeid is het tijd om te proosten en te eten. We willen je vragen iets lekkers of hartigs mee te nemen zodat we allerlei verschillende hapjes hebben om te delen. Om 16.00 uur sluiten we af. Kom ook en vier met ons mee!

In de media

We staan met een uitgebreid artikel in de digitale nieuwsbrief van Natuurmonumenten: Klik hier om te lezen.

Voor in de agenda:

Dinsdag 5 september: yoga op de tuin, van 19.00 tot 20.30 uur. Inschrijven kan via de knop hieronder.
Zaterdag 9 september: meewerkdag, kom een dagdeel of een uurtje helpen en ervaar hoe het is om bezig te zijn op de tuin; ervaring is niet nodig.
Zaterdag 16 september: Oogstfeest.

Oogsttijden:

Jullie zijn welkom voor de oogst op:

Woensdag van 10:00 tot 16:00 uur
Vrijdag van 15:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet