kleinere foto 2

Tuinbericht week 43

Deze week is er geen oogst.

De groenten hebben in deze tijd van het jaar met minder licht en lagere temperaturen langer nodig om te volgroeien.

Op de tuin zijn we bezig met de voorbereiding op de wintermaanden. Komende week planten we nog 1 gewas: de knoflook. Deze groeit traag en oogsten we pas eind juni of begin juli volgend jaar. Samen met de snijbiet in de kas is dit de enige groente die in de winter op de tuin staat.
Het eruit halen, schoonspuiten en splitsen van de dahliaknollen kost veel tijd en is een secuur werkje. We zijn er de nog wel even zoet mee. Ook het wieden van alle bedjes in de kruiden- en bloementuin en daarna bedekken met wol is een grote klus. Het voordeel om het nu te doen is dat alle bedden dan in de lente 'plantklaar' zijn.
De aardbeiplanten in vak F staan er nu 3 jaar en halen we eruit; volgend jaar zouden ze veel minder aardbeien gaan geven. Het worteldoek waar de planten in staan leggen we alvast klaar op de bedden in vak E zodat we daar in maart de jonge aardbeienplantjes in kunnen zetten. En zo wordt het langzaam kaler op de tuin, zoals het hoort, mee met het seizoen.

Voor in de agenda:

Vanaf vrijdag 3 november:
Dit weekend gaat de wintertijd in. Daarom sluiten we vanaf 3 november op vrijdagen om 17.00 uur. Het is gewoonweg te donker om tot 18.00 uur te oogsten.
Zaterdag 4 november:
We sluiten om 13.00 uur. Eén keer per jaar organiseren we een vrijwilligersuitje om onze vrijwilligers te bedanken. Dit jaar is dit op zaterdagmiddag 4 november. Je kunt oogsten tussen 10.00 en 13.00 uur.

Halloween spooktocht: Op zaterdag 4 november organiseert de kermis- en Oranjevereniging Haarzuilens een griezeltocht voor kinderen. Ook de tuin is in de tocht opgenomen! Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.kovh.nl
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram