kleinere foto 2

Oogstbericht week 15

Het is zover: de eerste groentes van 2024 kunnen geoogst worden. Trek je laarzen aan en kom naar de tuin om 3 groentes te oogsten uit de kas. Wij kijken uit naar jullie komst!

De oogst van deze week:

- Sla: Trek de hele krop uit de grond. Als je het kluitje eraan laat zitten en thuis de krop met kluitje in een bakje water zet is de sla langer houdbaar.
- Radijzen
- Paksoi: Deze open bladkool komt oorspronkelijk uit Azië. Met zijn donkergroene bladeren met witte nerven is het een plaatje om te zien, maar ook heerlijk veelzijdig. Koken, roerbakken, stomen: het kan allemaal. Ook de paksoi trek je in zijn geheel uit de grond.

In de kruidentuin kunnen liefhebbers terecht voor:
- Daslook: We hebben een bescheiden aantal daslookplanten. Pluk een paar blaadjes voor in je salade of als smaakmaker in de kruidenboter.
- Bieslook
Er staan vlaggen bij de bedden waarvan geoogst kan worden. Andere kruiden hebben nog even tijd nodig om uit hun winterslaap te komen, en kunnen nog niet geoogst worden.

Voor de nieuwe oogsters geven we een rondleiding om uitleg te geven over hoe het oogsten in zijn werk gaat. Sluit je aan op:
Woensdag 10 april om 10.00 of 19.00 uur,
vrijdag 12 april om 15.00 uur of op
zaterdag 13 april om 10.00 uur.

Bij de kassen is het extreem modderig, daarom gebruiken we deze week de ingangen aan de linkerkant, de slootkant.

In het vroege voorjaar is er nog geen wekelijkse oogst. We kijken per week wat er oogstklaar is en sturen dan op dinsdag een oogstbericht. Omdat dit het eerste oogstbericht van het jaar is, ontvang je deze eenmalig op zaterdag.

Oogsttijden:

Woensdag van 10:00 tot uiterlijk 20:30 uur (of eerder als het donker is geworden)
Vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram