Tuinbericht week 5

Ondertussen op de tuin

We zijn weer begonnen! De eerste zaden zijn gezaaid, een berg compost is gebracht en de bedden in de kassen worden klaargemaakt zodat we daar over een paar weken de eerste groentes van 2024 kunnen gaan neerzetten. Het voelt fijn om te starten, en de tuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. We hebben er gewoon weer veel zin in.

Jullie hebben allemaal 'ja' gezegd, en je ingeschreven om ook dit jaar met ons mee te oogsten. Daar zijn we heel erg blij mee.
Zoals elk jaar hebben ook mensen besloten om niet meer mee te doen, en dus zijn we opzoek naar nieuwe oogstdeelnemers. Willen jullie ons helpen alle oogstaandelen te verkopen? Mond op mond reclame werkt het beste; vertel je buurman, vriendin, moeder van een klasgenoot van je zoon of familielid dat er nog plaats is. Inschrijven kan via de website.

Via Instagram en facebook zullen we ook een oproep plaatsen. Als je dit bericht binnenkort wilt delen dan vergroten we ons netwerk enorm en zorgen we er samen voor dat alle aandelen verkocht worden.

Start bouw muurkas

Wie ook gestart is met werkzaamheden op de tuin is de aannemer die de muurkas bouwt. Een beetje verstopt achter de tunnelkassen is er volop activiteit. De fundering is gestort, en als het beton droog is, worden de ijzeren spanten geplaatst.
Als alles meezit zijn de werkzaamheden afgerond als jullie voor het eerst komen oogsten.

Vrijwilligersnieuws

De poort voor vrijwilligers is weer open en we zijn nu voornamelijk in de kassen bezig. Als het zonnetje maar een beetje schijnt is het in de kas aangenaam en krijg je weer helemaal zin in het voorjaar.

De knoflook heeft er ook zin in. Afgelopen najaar hebben we deze met elkaar voorzien van een dikke laag blader mulch. Ze laten zich nu zien en zijn nog vrij van onkruid. Gelukkig maar, want dan hoeven we ons daar voorlopig nog niet mee bezig te houden.
De laatste koolresten mogen nog van het land worden gehaald. Mocht je zin hebben om een uurtje lekker fysiek bezig te zijn, schrijf je in op rooster!

Agenda

Zaterdag 10 februari : Meer bomen nu
We zijn een tijdelijke opslagplek, bomenhub, voor Meer bomen nu. Duizenden zaailingen worden op zaterdag 3 en 10 februari uitgedeeld aan ieder die graag wilt planten.

Aanmelden om zaailingen op te halen kan via de link hierboven.

Oogsttijden:

De tuin is voor oogstdeelnemers en bezoekers nog gesloten. We laten jullie via dit tuinbericht weten wanneer de eerste oogst zal plaatsvinden.
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram