Vrijwilligers oproep week 2

Moestuin de Haar


Na een fijne stille periode start het werk op de tuin weer op.

Wat was het een andere gewaarwording om gisteren op de tuin te lopen zonder in de modder weg te zakken. De tuin heeft storm Henk ook goed doorstaan. Alles staat nog op z'n plek daar waar we het eind december hebben achter gelaten. De grond vriest momenteel goed aan en daar zijn we blij mee. Voorzichtig praten we al over de loonwerker en wanneer deze zou moeten komen. Als de grond goed hard is, zou dat namelijk een uitgelezen moment zijn. Daarom dat we t land hiervoor maandag de 15e in gereedheid brengen. wil je meehelpen? Schrijf je gerust in op het rooster.

Hieronder nog een LAST MINUTE oproep om een uurtje mee te helpen met houtsnippers scheppen.

Houtsnippers scheppen

Op de grote parkeerplaats is gisteren een grote berg met houtsnippers gestort. Na een belletje met de groenverwerker, mogen wij hiervan een paar kuub gebruiken om de paden op de voorste bloementuin weer te voorzien van houtsnippers. Ze moeten alleen nog van de parkeerplaats naar de tuin worden gebracht. Een vrachtwagen van de Emmaus gaat ze vervoeren en het is aan ons de klus om ze de houtsnippers in bigbags te scheppen (met sneeuwscheppen).

Woensdag 10 januari 2024

Heb je morgen zin en tijd om een uurtje mee te scheppen? Schrijf je in op het rooster. We beginnen om 09 uur.

Het belooft een aangename work-out met zonneschijn te worden. De koffie staat daarna klaar.
Het roodborstje is weer gespot en heeft afgelopen weken over de tuin gewaakt.

Bomenzaagdag

Op vrijdag 2 februari 2024 gaan Marlies en Mats in de wadi naast het huisje bomen zagen. We maken er een warme dag van door flink in beweging te zijn met het slepen en opruimen van de takken en met soep voor de lunch. Sluit je aan? Er zijn die dag ook andere werkzaamheden op de tuin te doen. Wees welkom om aan te sluiten.
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Mirjam, Maartje en Anne
Tuinders Moestuin de Haar