Tuinbericht week 4

Ondertussen op de tuin

Hier de eerste vrijwilligers nieuwsbrief in een nieuwe opzet.

We voegen voortaan het tuinbericht en de vrijwilligers nieuwsbrief samen, onder de noemer Tuinbericht. Op deze manier bereiken we zowel oogstdeelnemers* als jullie (vrijwilligers) tegelijkertijd over ontwikkelingen, nieuwtjes en oproepen. We hopen jullie op deze manier te blijven inspireren en uit te nodigen om naar de tuin te komen.
Het wordt een bijzonder jaar met de komst van de muurkas en waarbij we het lustrum van het 5e oogst seizoen vieren. In een volgend bericht informeren we jullie over alle mogelijkheden en plannen voor komend seizoen.

We hebben ons afgelopen weken veelal achter de laptop op het komend seizoen voorbereid. Zo is het teeltplan vertaald naar concrete acties zodat we weten wanneer we wat gaan doen en zijn oogstdeelnemers uitgenodigd om weer te komen oogsten.

Ondertussen op de tuin zijn de eerste werkzaamheden gestart voor de bouw van de muurkas. Afgelopen vrijdag was daar dan het lang verwachte moment dat de graafmachine de tuin op kwam rollen. Deze week is de aannemer bezig met de fundering en hopelijk wordt er donderdag of vrijdag het beton gestort. Volop bedrijvigheid dus.

* De oogstdeelnemers ontvangen tijdens t oogstseizoen wekelijks ook een bericht (het oogstbericht) met de oogst van die week . Hierin staat alleen vermeld wat er geoogst kan worden.

Vrijwilligersnieuws

Niet alleen de aannemer is bezig met en rondom de kas. Ook wij gaan ons komende twee weken onder andere bezig houden in de kas. Naast het schoonmaken van de binnen en buiten kant gaan we bedden voorbereiden door op te ruimen, wieden en compost te verdelen. We bereiden ze voor op de komst van andijvie, sla, koolrabi en paksoi. Daar kunnen we weer goed extra handjes bij gebruiken.

Daarom dat we besloten hebben de tuinhekken voor vrijwilligers al vanaf volgende week (week 5) maandag 29 januari te openen. De handschoenen zijn weer schoon en de koffie staat klaar! We kijken er naar uit om jullie weer te mogen ontvangen.
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram