Tuinbericht week 13

Ondertussen op de tuin

Tussen de buien door hebben we afgelopen week met onze eigen kleine tweewielfrees een aantal bedden kunnen bewerken. Hierdoor konden we de bonenrekken opbouwen en daar planten we deze week de kapucijners tegenaan. Woensdag halen we de eerste lading plantgoed op die buiten de grond in gaat. En ook de eerste zaadjes (meiraapjes, raapsteeltjes, radijsjes en bladmosterd) worden in de volle grond gezaaid. We zijn buiten dus ook echt begonnen!

Op tweede paasdag zijn we op de tuin aan het werk. Ben je benieuwd hoe de tuin erbij staat, of wil je even kijken hoe mooi de muurkas wordt? Kom tussen 10.00 en 16.00 uur gerust langs voor een rondje op de tuin. Neem wel laarzen mee, want hier en daar is het nog erg modderig.

Vorige week hebben we meegedaan aan de vrijwilligersactie NLdoet. De sales afdeling van Exact heeft op vrijdag hun kantoor en klantenservice naar de tuin verplaatst. De middentuin is door hun voorzien van nieuwe houtsnippers. De Rotaryclub Haarzuylens heeft hun vrijwilligersuren besteed aan het wieden van de bloementuin. Samenwerken verbindt, er vinden andere gesprekken plaats en werken in de buitenlucht doet ieder mens goed. Mocht je met jouw bedrijf of team ook vrijwilligersuren te besteden hebben, dan zijn jullie van harte welkom op de tuin. Neem via de mail (tuinders@moestuindehaar.nl) contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Vrijwilligersnieuws

Wederom staat het koffie zet apparaat goed te pruttelen om ieder van koffie te voorzien tijdens onze pauze momenten. De afwas wordt steeds groter en maken we kennis met nieuwe vrijwilligers. Dat vinden we harstikke fijn want handen kunnen we goed gebruiken.

Voor het oppakken van klussen en de oogstbegeleiding is extra versterking nodig. Lees de rollen eens door en wie weet is dit hetgeen wat bij jou past en hoe jij op jouw manier kunt bijdragen aan de gemeenschap.

Elfia op Kasteel de Haar

In het weekend van 20 en 21 april 2024 vindt Elfia plaats op Kasteel de Haar. Een evenement vol magie, mysterie en eindeloze betovering. De geuren, kleuren en muziek komen jaarlijks de tuin tegemoet. Deze editie mogen wij 2 x 2 kaarten voor zondag 21 april verloten onder onze vrijwilligers.
Ben je er graag bij om na afloop je verhalen te delen op de tuin? Stuur voor woensdag 3 april een mail naar tuinders@moestuindehaar.nl. We verloten via een online systeem. Hier een Sfeerinmpressie van Elfia 2023

Klimaatgesprekken

Stichting KlimaatGesprekken organiseert een workshopreeks vanuit onze tuin. Doe mee aan de zesdelige workshop over duurzame keuzes maken en leer gesprekstechnieken hierover.
De serie start op 24 april van 09.30-11.45 uur.
Bij slecht weer wordt de gloednieuwe kas gebruikt.
Wil je meer informatie? Kijk dan op de site van Klimaatgesprekken. Aanmelden kan daar ook:
www.klimaatgesprekken.nl
Kun je niet op de aangegeven data, maar wil je wel meedoen? Mail dan een berichtje naar martine@martinekruiswijk.nl voor andere mogelijkheden.

Agenda

Woensdag 3 april: 1e Avondschoffel
De dagen worden weer langer en het onkruid groeit ook weer sneller. Graag houden we het onkruid er onder zodat de gewassen volop tot groei komen. Schoffel en wied je met ons mee tijdens het avondschoffellen? Vanaf deze week wekelijks op woensdagavond. Je bent welkom van 19.00 tot 21.00 uur.


Zondag 21 april: Kersenbloesemfeest
Vorig jaar mochten wij kersen plukken bij de kersenboomgaard. Dit is goed bevallen en ook dit jaar mogen we weer langskomen. Informatie hierover volgt nog.
Voorafgaande aan het plukseizoen zijn we uitgenodigd om deel te nemen aan het kersenbloesemfeest: picknicken onder de bloeiende kersenbomen! Opgeven hoeft niet. Zie hiernaast voor de locatie en tijd.


Zaterdag 11 mei: Plantjesmarkt
We organiseren weer een plantjesmarkt. Wil je net als ons volgens de principes van biologische landbouw, groenten telen? Dat kan! Op de plantjesmarkt is een deel van ons assortiment te koop als plantgoed. Je kunt ook een moestuinpakket bestellen. Voor meer info en bestellen, klik hier.

Oogsttijden

De tuin is voor oogstdeelnemers en bezoekers nog gesloten. We laten jullie via dit tuinbericht weten wanneer de eerste oogst zal plaatsvinden.
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram