kleinere foto 2

Tuinbericht week 7

We zijn weer begonnen! Een aantal wilgen in de wadi achter het tuinhuis zijn geknot, koolresten van het vorig seizoen zijn uit de grond gehaald en compost is op de lege bedden in de kas aangebracht. Daarnaast zijn de eerste zaden gezaaid: prei in de volle grond in de kas, artisjok lekker warm thuis op de vensterbank, groenselderij en ridderspoor in zaaitrays in de kas. Het is fijn om lekker buiten te zijn, en de eerste stappen voor het nieuwe seizoen te zetten.

En goed nieuws want het grootste deel van de oogstaandelen zijn in de afgelopen weken verkocht! Dank aan iedereen die met ons mee gaat doen dit jaar. Via dit tuinbericht houden we jullie de komende weken op de hoogte van de ontwikkelen in de tuin, en laten we weten wanneer je voor het eerst kan oogsten.

Er is nog plaats voor nieuwe oogstaandeelhouders, voor zowel de groenten als de bloemen. Wellicht wil jouw buurman, zus, oom of goede vriend, ook mee-oogsten dit jaar. Ze kunnen via de mail contact met ons opnemen en dan krijgen ze alle informatie om aan te melden: tuinders@moestuindehaar.nl. Heel fijn als jullie willen helpen om de laatste aandelen te verkopen.
winter

Website vrijwilliger gezocht

Tot dusver heeft Simone onze website onderhouden maar ze komt tot de conclusie: 'schoenmaker blijf bij je leest.' We zijn op zoek naar een persoon/bedrijf die het updaten van Wordpress, het thema en de plugins op zich wilt nemen en backups maakt. Dit ongeveer 1 keer per kwartaal. We zoeken iemand die hier ervaring mee heeft en die eventuele problemen die daarbij ontstaan kan gladtrekken. Ben jij, of ken jij deze persoon en vind je het leuk om op deze manier bij te dragen aan de tuin? Laat het weten via de mail: tuinders@moestuindehaar.nl.

Oogstbegeleiding

Het oogstbegeleidersteam kan versterking gebruiken. Als oogstbegeleider ben je tijdens oogstmomenten aanwezig om vragen te beantwoorden en mensen wegwijs te maken op de tuin. Ook zet je de spullen in de markkraam kraam, of ruim je ze op, afhankelijk van het dagdeel dat je aanwezig bent. Er zijn vaste tijden (dagdelen), en je werkt volgens een rooster. Je geeft zelf aan hoe vaak je aanwezig wilt zijn: 1 dagdeel per week, 1 of 2x per maand of incidenteel. Dinsdagavond 14 maart is er een startbijeenkomst voor oogstbegeleiders. Als nieuwe nieuwe gast- vrouw/heer kun je je aanmelden via de mail: tuinders@moestuindehaar.nl. Ook met vragen kun je mailen.
zagen
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Mirjam, Anne en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet