kleinere foto 2

Tuinbericht week 9

We hebben het eerste plantgoed afgelopen week opgehaald en deze week gaan de plantjes, in de kas, de grond in. Frisse sla, andijvie en koolrabi komt als één van de eerste groentes op de oogstlijst. Net als de radijzen, de veldsla en de spinazie die we zaaien in de kas. Het is heel fijn om de kassen langzaam groen te zien kleuren, en ook om weer de eerste stappen te zetten naar 30 weken heerlijke oogst.

Voor de start van het oogstseizoen willen we graag alle oogstaandelen verkocht hebben. Er zijn nog een kleine 30 aandelen te koop: willen jullie ons helpen om uitverkocht te raken? Misschien zitten jullie in een facebook- of whatsapp-groep waarin je een berichtje mag achterlaten, of weet je een plek waar een folder mag komen te liggen. Ideeën zijn van harte welkom: Laat het ons vooral weten en zeg het voort.

Een paar weken geleden hebben we de aantal bomen in de wadi achter het huisje gesnoeid. Er is flink veel hout vanaf gekomen. We willen dit graag verzagen en kloven om zo een houtvoorraad aan te leggen om vuurkorven mee te stoken. Hiervoor zoeken we iemand die een dagdeel met een kettingzaag de grote stammen tot kleintjes verzaagd. Een kloofmachine mogen we via via lenen, dus na het zagen kunnen wij weer verder. Heb jij een kettingzaag, kun je er mee werken en wil jij ons helpen? we horen het graag. Stuur een mailtje naar tuinders@moestuindehaar.nl.

NL doet

Op vrijdag 10, en zaterdag 11 maart doen wij mee aan NL doet. In heel Nederland kun je kennismaken met vrijwilligerswerk en een dagje je handen uit de mouwen steken. Op de tuin gaan we ons klaslokaal in de middentuin klaarmaken voor het nieuwe seizoen. Nieuwe houtsnippers op de paden aanbrengen, wieden, en we potten de dalia's op zodat ze als mooie plant in mei de volle grond in kunnen.

Extra leuk is dat onze buren van Emmaus een rondleiding geven op hun bloeiende kringloopbedrijf. Ze halen ons op, op de tuin.
Kom kennismaken met vrijwilligerswerk op de tuin en meld je aan door je naam in het vrijwilligersrooster bij het betreffende dagdeel te zetten. Het is geheel vrijblijvend. Klik op de knop hiernaast om het rooster te openen en je in te schrijven.

Plantjesmarkt

Zaterdag 13 mei organiseren we een plantjesmarkt. We verkopen biologische groenten, kruiden en bloemenplantjes. Van tomaten, komkommers, andijvie, basilicum tot allerlei verschillen soorten bloemen.
De groenten en kruiden kopen we in, en kun je vooraf bestellen zodat je zeker bent dat jouw keuze er is. KLIK HIER om naar het bestelformulier te gaan. Betalen doe je op de dag zelf contant of met pin.
We verkopen ook potgrond en tuincompost van Biokultura. Je ben op 13 mei tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom op de tuin.

IMG_7520
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Mirjam, Anne en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet