kleinere foto 2

Tuinbericht week 13

De poot- aardappelen en uien zijn afgelopen week binnen gekomen, en morgen komt het eerste plantgoed voor buiten. We hadden zo graag deze week willen starten met planten, maar het is nat, zeg maar kletsnat, op het land. Het blijft maar regenen, sneeuwen en hagelen. Hierdoor kunnen we de grond niet bewerken en dus ook nog niets buiten planten.

De eerste oogst zal over een paar weken uit de kassen komen. De tweede oogst zal pas een paar weken daarna zijn, want hoe later de plantjes de grond in gaan, hoe later ze oogstbaar zijn. Het komt allemaal goed, maar het vraagt wel geduld. En dit terwijl wij allemaal zo'n zin hebben in de lente, en in de eerste groentes uit de tuin. Maar ja, de natuur laat zich niet dwingen, en dus zit er niets anders op dan te wachten op droog, zonnig weer.

Iedereen met een bloemenabonnement heeft minder geduld nodig: de tulpen staan op openbarsten en volgende week mogen jullie komen oogsten! Lees hieronder meer.

Tulpen!

Iedereen die een bloemenabonnement heeft mag woensdag 5, of zaterdag 8 april tussen 13.00 en 16.30 uur een bos tulpen komen oogsten.
Niet plukken, maar oogsten, want met een spitvork steek je de tulpen, met bol en al, uit de grond.

Thuis kun je ervoor kiezen om de bollen af te knippen, of ze met bol en al in een vaas te zetten. Heel decoratief, en de tulpen blijven langer goed op de vaas.
De bollen kun je, nadat de bloemen zijn uitgebloeid, drogen en in het najaar planten. Zo heb je volgend jaar nog een keer tulpen van de tuin.
We kijken uit naar jullie komst!

Meewerkdag verplaatst

Meewerkdagen zijn er voor iedereen die, vrijblijvend, een ochtend of middag wil meehelpen op de tuin.
Trek je oude kleding, en stevige schoenen aan en kom naar de tuin. Zo simpel is het. Wij zorgen voor leuke klussen, gezelligheid, een goed gesprek, koffie, thee, limonade en koekjes. Je kunt aansluiten om 9.30 uur of om 13.00 uur. Opgeven is niet nodig.

Omdat het zo nat is hebben we te weinig werk voor een meewerkdag begin april. Daarom verplaatsen we hem naar zaterdag 15 april. Hoogstwaarschijnlijk staan dan alle bonenplantjes te trappelen om in de grond te gaan. Met vele handen vullen we die dag het eerste deel van het bonenvak.

Rondleiding voor nieuwe oogstdeelnemers

Op zaterdag 22 en 29 april organiseren we een rondleiding voor nieuwe oogstdeelnemers. We vertellen hoe het oogsten in zijn werk gaat en maken je wegwijs op de tuin.

We starten om 13.30 uur en om 15.30 uur. Inschrijven kan via de datumprikker: klik op de button hieronder.
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Mirjam, Anne en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet