kleinere foto 2

Tuinbericht week 17

De eerste oogstweek was een feestje! Zo fijn om iedereen op de tuin te verwelkomen, en ook al was het een bescheiden hoeveelheid, naar huis te zien gaan met verse groentes.
Afgelopen zaterdag heeft in de ochtend een enthousiaste groep vrijwilligers en oogstdeelnemers de eerste sla, uien en cichorei geplant in de volle grond. In de middag hebben we twee keer een grote groep nieuwe oogstdeelnemers rondgeleid en uitleg gegeven over het reilen en zeilen op de tuin. Ondanks de regen waren er zeker 60 mensen. Ben je nog niet geweest? Komende zaterdag organiseren we weer twee rondleidingen. Verderop in het tuinbericht lees je hoe je je kunt opgeven.

Na de goede berichten over de eerste oogst moeten we ook melden dat we nog steeds de grond buiten niet hebben kunnen bewerken. Het blijft te nat. Gelukkig kon er een kleine tractor wel compost verspreiden, maar de grote tractor met de frees kon het land niet op.
Volgende week oogsten we nog een keer uit de kas, maar dan komt er helaas een lange oogststilte van zeker 5 weken. De plantjes die afgelopen week de grond zijn ingegaan hebben tijd nodig om te volgroeien, en al de snelgroeiende gewassen die we hadden willen zaaien zoals de raapsteeltjes, rucola en bladmosterd zitten nog niet in de grond: die rotten met dit natte weer weg voordat ze hebben kunnen kiemen.

We houden jullie uiteraard op de hoogte van de ontwikkelen en blijven oefenen met goed worden in afwachten, berusten en meebewegen met wat het weer ons geeft.

Rondleiding voor nieuwe oogstdeelnemers

Op 29 april organiseren we een rondleiding voor nieuwe oogstdeelnemers. We vertellen hoe het oogsten in zijn werk gaat en maken je wegwijs op de tuin.

We starten om 13.30 uur en om 15.30 uur. Inschrijven kan via de datumprikker: klik op de knop hieronder.

Meewerkdag 29 april vervalt

Komende zaterdag is er geen meewerkdag. De volgende meerwerkdag is, als we volgende week de grond kunnen bewerken, op zaterdag 6 mei.
Opgeven hoeft niet, sluit om 9.00 of 13.00 uur aan.

Tulpenbollen

De tulpen die jullie (bloemenabonnementhouders) geoogst hebben zijn waarschijnlijk uitgebloeid. Wat nu te doen met de bollen? Er zijn twee mogelijkheden. Knip alle bladeren en de bloem van de bol af en leg de bollen op een donkere, koele en droge plek zodat ze goed kunnen drogen. In het najaar zet je ze dan in de grond in je tuin of in een pot op je balkon.
Je kunt ze ook nu al in de grond zetten: verwijder dan de bloem en de bladeren op één blad na. Dit blad gaat ervoor zorgen dat de bol energie kan opslaan om volgend jaar weer uit te lopen. Beide methodes hebben voor en nadelen, dus kies wat bij je past en wellicht heb je dan volgend jaar eigen geteelde tulpen!
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet