kleinere foto 2

Tuinbericht week 21

Er zijn zoveel fijne mensen die ons in de afgelopen week geholpen hebben om heel veel plantgoed de grond in te krijgen. Met vereende krachten worden er steeds meer bedden gevuld met erwtjes, kapucijners, aardappelen, rode kool, sla, courgette, bietjes, uien, rucola, bladmosterd, snijbiet, tomaten, basilicum en meer. Bedankt aan iedereen die ons helpt!
Komende week planten we de komkommers, pepers en paprika's in de kassen en bereiken we een mijlpaal omdat het eerste vak, vak F, helemaal vol komt met plantjes. Dit is het vruchtvak met courgettes, pompoenen, aardbeien en artisjokken.

Alles groeit goed met dit vochtige weer en fijne temperaturen, toch is er deze week geen oogst: de planten die we een paar weken geleden als eerste buiten zette zijn nog niet oogstbaar helaas.

Voor de mensen die een bloemenabonnement hebben, is er wel goed nieuws: de margrieten bloeien, net als een paar lupines en alliums. Je bent van harte welkom om een bos te komen plukken deze week. Iedereen kan een bos margrieten plukken met of 1 alliumbol of 1 lupine bloem. Van deze laatste twee soorten hebben we nog maar een beperkt aantal vandaar. We zetten vlaggen neer op de plekken waar je mag plukken. Bij de marktkraam vind je schaartjes, de aftekenlijst en het plankje met gat erin zodat je weet hoe groot je bos mag zijn. We houden de standaard openingstijden aan voor het plukken: maar sluiten op vrijdag om 17.00 uur ipv 18.00 uur. Veel plukplezier!

Moestuingeluk

Steeds weer merken we dat de tuin meer is dan een plek waar we eerlijke, lokale groenten en bloemen verbouwen. Het is een fijne plek om te zijn, een plek waar verhalen verteld worden, waar je in stilte de wereld om je heen kunt ervaren of juist met anderen kunt samen zijn en delen.
In de middentuin bij de picknickbankjes staat vanaf komende week een doos met daarin een schrift, pennen en potloden. We nodigen je uit om iets achter te laten in het schrift; een verhaal, een tekening, een gedicht of een gedachte. Samen maken we de tuin, en we houden de verhalen graag levend!

Meewerken

Ook de komende week is er nog heel veel plantgoed dat graag de grond in wil. Kom jij ons helpen? Een ochtend of middag, of als dat teveel van het goede is gewoon een uurtje. Via onderstaande knop kun je je aanmelden.
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet