Vrijwilligers nieuwsbrief week 21

Moestuin de Haar

Wat een werk wordt er momenteel door eenieder verzet. Sinds de loonwerker is geweest hebben we in rap tempo en met vele handen van jong en oud, vele bedden gevuld met erwtjes, kapucijners, aardappelen, rode kool, sla, courgette, bietjes, uien, rucola, bladmosterd, snijbiet, tomaten, basilicum en meer. Deze week vullen we het vak met pompoenen en vandaag zijn alle komkommers in de kas geplant. Op de meloenen na zijn de kassen nu helemaal gevuld.

Plantjesmarkt, terugblik
Tussendoor was daar dan ook nog de plantjesmarkt. Het was een prachtige dag met zonneschijn en feest in het dorp. Veel bezoekers waren nog niet eerder op de tuin geweest en er stond een continue rij om een plantje te scoren. Ook vanuit het bestuur zijn er goede contacten gelegd rondom de financiering van de muurkas. Alles bij elkaar was het een groot succes en volgend jaar voor herhaling vatbaar.

Avond op de tuin
We hebben een paar weken geleden met een grote groep in de avond op de tuin gewerkt. De reacties zijn enthousiast en we willen het nog een aantal keren organiseren en nagaan of het werkt om dit structureel te gaan doen. Komende weken zijn we op donderdagavond op de tuin aan het werk. Heb je zin om na het avondeten nog een paar uurtjes lekker het hoofd leegmaken na een dag werken? Kom dan lekker naar de tuin.
Bij minimaal 3 inschrijvingen gaat t door. Schrijf je via het rooster.

2e Pinksterdag
Mocht je niet op de camping, aan het strand of op een festivalletje zijn en niet weten wat te doen die dag; de tuin is open en er wordt gewoon doorgewerkt.

Tot op de tuin!

Uitnodiging zaterdag 1 juli

Heel graag nodigen wij jullie uit voor een borrel, bite en vuurtje op de middentuin.
Momenteel verzetten we met z'n allen veel werk om de tuin in al haar facetten tot groei en bloei te krijgen. Daar zijn we ontzettend blij mee. Daarom een borrel om van alle inspanningen te genieten en te ontspannen op de tuin. Nu de middentuin af is, leek het ons een goede gelegenheid om daar met elkaar te proosten, de zomer in te luiden en de vuurplek in te wijden.

Ben je er bij? Schrijf je in via het rooster.

Moestuingeluk

Steeds weer merken we dat de tuin meer is dan een plek waar we eerlijke, lokale groenten en bloemen verbouwen. Het is een fijne plek om te zijn, een plek waar verhalen verteld worden, waar je in stilte de wereld om je heen kunt ervaren of juist met anderen kunt samen zijn en delen.

In de middentuin bij de picknickbankjes staat een doos met daarin een schrift, pennen en potloden. We nodigen je uit om iets achter te laten in het schrift; een verhaal, een tekening, een gedicht of een gedachte. Samen maken we de tuin, en we houden de verhalen graag levend!
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Mirjam, Maartje en Anne
Tuinders Moestuin de Haar