kleinere foto 2

Tuinbericht week 24

Ruim een maand geleden konden we pas net het land bewerken omdat het nog zo nat was. Wat een verschil met deze week: de sproeiers staan de hele dag aan om de planten voldoende water te geven en gisteren zijn we om 7.00 uur begonnen om voor het heetst van de dag klaar te zijn met de werken. Want schoffelen met 30 graden is toch iets te veel van het goede. We merken dat de groei van de gewassen vertraagd door de hitte, en dat is na de karige oogst van dit voorjaar wel een domper. We houden de moed erin en proberen de kleine succesjes te vieren want de eerste groene tomaatjes hangen aan de planten en een enkel snackkomkommertje laat zich voorzichtig zien; het gaat komen, maar pfffff wat hebben we veel geduld nodig!

Deze week is de laatste groep aan de beurt om aardbeien te komen oogsten. Begint jouw naam met de letter M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y of Z, dan ben je van harte welkom om te komen oogsten. Als je vorige week of de week daarvoor aan de beurt bent geweest, is het niet de bedoeling dat je deze week ook komt. Volgende week is er weer voor iedereen oogst.

Bloemenabonnementhouders kunnen vanaf nu elke week komen plukken.

Dan nog wat mededelingen van huishoudelijke aard:
  • Als je met de auto komt kun je alleen parkeren op de grote parkeerplaats aan het begin van de Eikstraat naast restaurant Toetje. Afgelopen weken hebben we meerdere malen gemerkt dat er geparkeerd word bij Emmaus of voor ons hek. De relatie met onze buren is goed, en dat houden we graag zo. Zij worden niet blij van 'foutparkeerders', dus daarom de oproep: parkeer alleen op de grote parkeerplaats.
  • Het oogstbord, waarop staat wat er die week geoogst kan worden, is verdeeld in 2 stukken. Op het bovenste gedeelte staat het 'vaste menu', bijvoorbeeld aardbeien en cichorei. Alles wat hier staat mag je oogsten. Het tweede deel is het 'keuzemenu'. Er staat bij hoeveel groentes je van deze lijst kunt kiezen. Afgelopen week stond er dat je 1 groente kon kiezen. De opties waren sla, radijsjes en koolrabi. Het is de bedoeling dat je 1 van deze 3 groenten kiest om te oogsten, niet dat je ze alle 3 oogst.
  • Oogst alleen bij de vlaggen. De kleur, oranje of groen, maakt niet uit. De groente bij de vlaggen is klaar om geoogst te worden, op andere plekken nog niet. Een voorbeeld is de sla: er staat het hele jaar door op verschillende plekken sla op de tuin. Wij kijken 's ochtends welk bed oogstklaar is en zetten daar de vlag neer. Kijk dus even goed in het betreffende vak waar je moet zijn.
  • De paden naast de aardbeien bedden zijn smal. We willen jullie vragen om toch te proberen om op het pad te blijven. Er staat klein plantgoed naast de aardbeien, dat het niet overleeft als er mensen op gaan staan.
  • Kom oogsten tijdens de openingstijden. Dat klinkt logisch maar elke dag zijn er oogstdeelnemers die te vroeg of te laat komen. Als je te vroeg komt liggen de spullen nog niet klaar en staan de vlaggen nog niet op de goede plek. Kom je te laat? Dan is alles alweer opgeruimd.
Bovenstaand lijstje kan belerend overkomen, dat is niet onze bedoeling. Als iedereen zich aan deze afspraken houdt helpt het ons een goede relatie te houden met de buren (alleen op het parkeerplaats parkeren), teleurstellingen te voorkomen (juiste openingstijden hanteren), en goede oogst te behalen (op de paden lopen). Stel vooral je vragen als je op de tuin bent en je ergens over twijfelt: daar zijn we voor!

Oogsttijden:

Jullie zijn welkom voor de oogst op:

Woensdag van 10:00 tot 16:00 uur
Vrijdag van 15:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur

Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram 
Email Marketing Powered by MailPoet