kleinere foto 2

Oogstbericht week 41

Zaterdag is het jaarlijkse vrijwilligersuitje en sluit de tuin om 13.00 uur.

De oogst van deze week:

- Andijvie
- Stengelui: Lekkere smaakmaker uit de kas. We oogsten aansluitend. Oogst dus de uien die als eerste in het bed staan. Trek het volledig bosje uit de grond.
- Knolselderij: Deze broer van de selderij heeft een milde smaak met een hint van anijs. Nadat je hem geschild hebt is hij op veel manieren te gebruiken: als basis voor soep, puree, geroosterd, in een ovenschotel of gebakken. Zoek een mooie grote knolselderij uit en spit hem voorzichtig uit de grond met een spitvork.

3 keuzegroenten:
We kijken per moment van de dag welke van de onderstaande groenten beschikbaar zijn. Het zal
dus voorkomen dat één of meerdere van de onderstaande groenten niet op het bord staan.
- Bietjes
- Spinazie
- Koolrabi: Kies een groot exemplaar uit het bed en trek hem helemaal uit de grond.
- Witte of Chineese kool
- Nieuw Zeelandse spinazie
- Snijbiet
- Sla
- Groenselderij
- Sperziebonen
- Prei
- Palmkool
- Venkel
- Red Russian

Voor de echte raapstelen fans: de raapsteeltjes zien er wat minder fraai uit doordat de aardvlo mee eet. Ze smaken echter prima, neem vooral als extra groenten een portie mee!

Oogsttijden:

Woensdag van 10:00 tot 17:00 uur
Vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur



Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Maartje en Mirjam
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram