Tuinbericht week 12

Ondertussen op de tuin

Koffiepauze uit de wind in het zonnetje geeft een ultiem lentegevoel op de tuin. De afgelopen weken hebben we paar van deze momenten mogen beleven en dat is echt heerlijk!
De regenbuien zijn er helaas ook volop geweest en dat maakt dat het land nog heel erg nat is; te nat om het te bewerken en om buiten te planten en te zaaien. We hopen op veel meer mooie zonnige dagen, met een straf briesje om de bodem lekker op te laten drogen.

Voorzaaien hebben we de afgelopen weken wel veel gedaan: vooral bloemen, maar ook tuinbonen, erwten en snijbieten zijn gezaaid in trays en staan lekker warm in de kas. Het begint er al behoorlijk vol te raken, en we kijken uit naar het moment dat we de nieuwe muurkas in gebruik mogen gaan nemen om daar onze 'kraamkamer' van plantgoed alle ruimte te geven. Naast functioneel wordt de muurkas ook echt prachtig. Het is de kroon op het werk van alle stichtingsleden, die er meer dan 2 jaar lang ziel en zaligheid in hebben gelegd om de muurkas te realiseren. Op zaterdag 11 mei markeren we dit hoogtepunt en krijgt de kas speciale aandacht tijdens onze jaarlijkse plantjesmarkt.

Plantjesmarkt

Op zaterdag 11 mei organiseren we de plantjesmarkt. We verkopen een groot assortiment aan groentenplanten voor je moestuin waaronder komkommer-, tomaten- en pompoenplanten. Ook de sla, andijvie, kolen, mais, bietjes, kruiden- en bloemenplanten, (en veel meer!) zullen niet ontbreken. We werken volgens de principes van de biologische landbouw, zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen en gebruiken biologische potgrond.

In de voorverkoop kun je een moestuinpakket bestellen: een klein of groot pakket met een rijk basisassortiment. Klik hier om naar het bestelformulier te gaan en om te zien wat er precies in de pakketten zit. Ophalen en betalen van je pakket doe je op de tuin: dit kan contant of met de pin.

Het belooft, net als vorig jaar, een gezellige dag te worden met naast de verkoop van de plantjes alle ruimte om de nieuwe muurkas te bewonderen, lekker rond te lopen over te tuin, en je kinderen te laten ervaren wat 'precisie zaaien' is.

We zijn open van 10.00 tot 15.00 uur: Wees Welkom!

Tulpen

De tulpen staan in bloei! Iedereen met een bloemenplukabonnement is woensdag 20 of vrijdag 22 maart van harte welkom om tussen 10.00 en 16.00 uur tulpen te oogsten.
De kwaliteit en het aantal tulpen is helaas wat minder dit jaar (door de nattigheid is een behoorlijk aantal verrot in de grond). Maar als je blij bent met een stuk of 5 tulpen, met de bol eraan als opwarmertje voor het plukseizoen zien we je graag deze week op de tuin. Er staat een tafel klaar met instructie en een spitvork om de tulpen uit de grond te halen.
Heb je zin om een dagdeel mee te werken op de tuin? Meld je, geheel vrijblijvend, aan via het vrijwilligersrooster. Ervaring is niet nodig: wij hebben handschoenen, koffie, thee en gezelligheid.

Agenda

Woensdag 3 april: 1e Avondschoffel
De dagen worden weer langer en het onkruid groeit ook weer sneller. Graag houden we het onkruid er onder zodat de gewassen volop tot groei komen. Schoffel je met ons mee tijdens de avondschoffel? Vanaf deze week wekelijks van 19.00 - 21.00 uur.

Zondag 21 april: Kersenbloesemfeest
Vorig jaar mochten wij kersen plukken bij de kersenboomgaard. Dit is goed bevallen en ook dit jaar mogen we langskomen. Informatie hierover volgt nog.
Voorafgaande aan het plukseizoen zijn we uitgenodigd om deel te nemen aan het kersenbloesemfeest: picknicken onder de bloeiende kersenbomen! Opgeven hoeft niet. Zie hiernaast voor de locatie en tijd.

Zaterdag 11 mei: Plantjesmarkt


Oogsttijden

De tuin is voor oogstdeelnemers en bezoekers nog gesloten. We laten jullie via dit tuinbericht weten wanneer de eerste oogst zal plaatsvinden.
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram