kleinere foto 2

Oogstbericht week 16

De oogst van deze week:

- Andijvie: Trek de hele krop uit de grond.
- Bindsla: Deze stevige slasoort wordt ook wel 'Little Gem' genoemd. Het is een kleine krop die, naast rauw als sla, ook heel goed gegrild kan worden. Snij de kop doormidden en leg hem 3 tot 5 minuutjes op de grillpan. Heel lekker met een frisse dressing van munt en citroen!

1 keuzegroente:
Kijk op het oogstbord voor het actuele aanbod : het kan zo zijn dat er 2 keuzegroentes op het bord staan ipv alle ondergenoemde.
- Sla
- Radijzen
- Paksoi
- Raapstelen: Rauw in een salade of stamppot, gestoomd of in een roerbakschotel. Raapstelen is een lekker pittig en veelzijdige groente. Trek het hele plantje uit de grond en snij daarna de worteltjes eraf.
- Spinazie: Breek voorzichtig een aantal van de grote buitenste bladeren van het plantje af. Het hart met de kleinste blaadjes oogsten we niet zodat de plant verder kan groeien en we over een paar weken een 2e keer kunnen oogsten.

In de kruidentuin:
- Daslook
- Bieslook

De uien gaan deze week de grond in. Het is een grote klus. Heb jij zin om voor het oogsten een half uurtje te helpen? Vele handen maken licht werk: Geef bij de oogstbegeleider even aan dat je wilt helpen en dan kun je zo aan de slag.

VOLGENDE WEEK IS ER GEEN OOGST
De groenten die in de volle grond staan hebben nog een paar weken nodig om te volgroeien.

Oogsttijden:

Woensdag van 10:00 tot uiterlijk 20:30 uur (of eerder als het donker is geworden)
Vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram