Tuinbericht week 16

Ondertussen op de tuin

Wat is het fijn om iedereen weer op de tuin te mogen verwelkomen! Afgelopen week was de eerste oogstweek en konden de groentes uit de kas opgehaald worden. Voor nieuwe deelnemers waren er rondleidingen die goed bezocht zijn. Allemaal blije mensen, kinderen op de kleine tractoren en een eerste gevulde tas met groenten; het is de opmaat naar hopelijk een heerlijk seizoen!

Het minder goede nieuws is dat het nog steeds kletsnat is op de tuin. Vorig najaar hebben we een klein deel van de vakken afgedekt met landbouwplastic. Dit was een experiment om te zien of we de bedden onder het zeil in het vroege voorjaar wel konden gaan bewerken. We kunnen stellen dat dit geslaagd is, en al deze bedden zijn al in gebruik. De rest van de tuin wacht op droog weer zodat de loonwerker met een grote tractor kan komen om te frezen en het onkruid onder te werken. Dan hebben we genoeg 'schone' bedden om alles in te planten en te zaaien. Maar deze week ziet het er helaas niet naar uit dat het droog genoeg gaat zijn, en net als vorig jaar wordt ons geduld op de proef gesteld. Een positief punt is de geleerde les: afdekken met landbouwplastic werkt, en dit gaan we dan ook grootschaliger inzetten komende najaar, om op die manier een goede start te kunnen maken in 2025.

Opening muurkas

Bijna is het zo ver. De aannemer hoeft alleen nog de deuren en het schaduwdoek te plaatsen en dan kan het inrichten beginnen. We kunnen niet wachten om de muurkas in gebruik te nemen.

Op vrijdag 10 mei om 15 uur is de officiële opening voor genodigden die hebben bijgedragen aan de totstandkoming, bouw en realisatie. Denk onder andere aan de Provincie, de Gemeente Utrecht Leader, subsidie verstrekkers, Natuurmonumenten etc.

Wil jij ook graag bij de opening aanwezig zijn? Dat kan! Er zijn namelijk handjes nodig om de opening in goede banen te leiden waarbij meer dan 100 gasten worden verwacht. Wat er aan versterking nodig is:
  • 13.30 - 17.30 uur: 4 personen
Aankleden muurkas, gereed zetten banken en tafels, koffie en thee maken en klaarzetten, borrel en de hapjes verzorgen en opruimen.
  • 14.30 - 17.30 uur: 2 personen
Parkeer & tuin begeleiding, opruimen
  • 14.30 - 17.30 uur: 1 persoon
Fotograaf die de opening wilt vastleggen
  • 14.30 - 17.00 uur: 2 personen
Meehelpen opbouw plantjesmarkt

Heb je een paar uur zin en tijd om mee te helpen? Schrijf je in via het rooster. Samen maken we er de opening van die het verdiend!

Vanaf zaterdag 11 mei, tijdens de plantjesmarkt is de kas ook te bezoeken.

Agenda

Woensdag 17 april: Avondschoffelen
Elke woensdagavond van 19.00 tot 21.00 uur ben je van harte welkom om mee te helpen op de tuin. Sluit jij ook aan?

Woensdag 24 april: Klimaatgesprekken
De zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken gaat van start (van 9.30 tot 12.00 uur). Coaches Lianne en Martine nemen jullie in zes ochtenden mee in hoe je in je eigen leven keuzes kan maken die bij jou passen en hoe je in je omgeving meer impact maakt, daar waar jij wil en kan.
Meer info en aanmelden: www.klimaatgesprekken.nl

Zaterdag 11 mei: Plantjesmarkt
We organiseren weer een plantjesmarkt. Wil je net als ons volgens de principes van biologische landbouw, groenten telen? Dat kan! Op de plantjesmarkt is een deel van ons assortiment te koop als plantgoed. Je kunt ook een moestuinpakket bestellen. Voor meer info en bestellen, klik hier.

Openingstijden

Woensdag van 10:00 tot uiterlijk 20:30 uur (of eerder als het donker is geworden)
Vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram