Moestuin de Haar

Tuinbericht week 18

De regen van deze week doet de tuin goed. Je kan de planten bijna de grond uit kijken. Ook de eerste oogst van dit jaar groeit inmiddels lekker door. We zullen nog even geduld moeten hebben maar over een paar weken oogsten we de eerste oogst: rucola, radijs, mosterdblad, meiraapjes en raapsteel.
De de tweede levering plantgoed staat inmiddels op de tuin. Het krijgt een paar dagen de tijd om aan de buitenlucht te wennen voordat het de grond in gaat. De komende dagen gaan de plantjes de grond in: sla, knolselderij, prei, tomaten, spitskool, spruitjes, witte kool en palmkool.

De entree bij de Eikstraat krijgt steeds meer vorm. Henk heeft hier afgelopen week voor ons een fietsenstalling gebouwd en we hebben een drinkwater aansluiting gekregen.
IMG_9387
IMG_9353
Gisteren hebben we houten palen geleverd gekregen die we gebruiken voor het uitplanten van de sugar snaps, kapucijners en peultjes. Komende dagen vinden ook de tomatenplanten hun plekje in de kas.
IMG_9382
IMG_9335
IMG_9286

De kruidentuin

Afgelopen week zijn onder leiding van Ingrid de contouren van de kruidentuin zichtbaar geworden. Het plantgoed is de grond in gegaan en de eerste kruiden zijn gezaaid. Ook zijn de graspaden ingezaaid, precies op tijd om te kunnen profiteren van de regen.
Hieronder zie je onze compost-thee machine. Hierin brouwen we een mengsel rijk aan micro-organismen om de weerbaarheid van de planten te ondersteunen en het bodemleven te herstellen. Dat hebben we vervolgens met een rugspuit over het land en de planten gespoten. Dit proces gaan we een aantal keer herhalen komend seizoen om een rijk bodemleven op te bouwen. Hiervoor zijn we nog op zoek naar een betere rugspuit.

Corona-virus en de tuin

- Verkoudheidsverschijnselen? Kom NIET naar de tuin.
- De veiligheid van de vrijwilligers en bezoekers staat voorop. Behoor je tot een risicogroep of ben je boven de 70, overweeg om thuis te blijven.
- Was en desinfecteer je handen regelmatig, hiervoor zijn de benodigde materialen aanwezig in de schuur en in de kist op de tuin.
- Kom je helpen op de tuin, neem je eigen handschoenen mee of adopteer een paar van de tuin en was ze zelf thuis.
- Hou gepaste afstand tot elkaar (min 1.5m).
- Ik vraag je om je eigen drinken, eten en benodigd servies mee te nemen als je naar de tuin komt. Zo verkleinen we de kans het virus over te dragen door allemaal dezelfde spullen te gebruiken tijdens de pauze.
IMG_9330
IMG_8652
Vind je het leuk om regelmatig foto’s van de tuin te zien? Abonneer je dan op onze Facebook of Instagram.

Wil je op de hoogte blijven van de dagen waarop je mee kan komen werken op de tuin? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van de vrijwilligers.

Veel gezondheid toegewenst de komende tijd en tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone Visser - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram 
MailPoet