|
Oogstbericht week 31
|
|
|
De oogst van deze week:
- Gele ui: deze week oogst je een flinke portie uien. Je kunt ze meteen gebruiken, maar ook op een donkere, koele plaats neerleggen zodat ze indrogen en je ze langer kunt bewaren.
|
Kijk op het oogstbord voor het actuele aanbod.
|
- Red Russian: Zomerboerenkool. Omdat de stengels van deze boerenkoolvariant vrij mals zijn kun je deze gewoon fijnsnijden en verwerken in je gerecht. Uiteraard te gebruiken in een zomerse stamppot, maar ook lekker in pastagerechten, een hartige quiche of in de groentesoep. Oogst de onderste bladeren van de plant door ze er voorzichtig af te breken, ga zo een aantal planten af tot je je portie bij elkaar hebt. Laat altijd minimaal 6 bladeren zitten want deze plant groeit gewoon door en zo kunnen we er meerdere malen van oogsten.
|
Komkommerkruid in het zonnetje: De prachtig mooie blauwe bloemetjes van het komkommerkruid lachen je toe in de kruidentuin. Zowel de bloemen als de bladeren kun je eten en hebben een licht zoute, sappige smaak met een vleugje komkommer erin. De bloemen zijn mooi en lekker om je salade mee op te fleuren. De bladeren worden vooral verwerkt in soep of bijvoorbeeld een aardappelsalade. Je neemt het beste de jonge blaadjes, die zijn mals en wat minder harig dan de grote bladeren.
|
De bloemen en bladeren zijn maar een paar dagen houdbaar in de koelkast en kun je dus het beste meteen gebruiken. Er staat voldoende, dus probeer het vooral een keertje!
|
|
|
|
Oogsttijden:
Woensdag van 10:00 tot 20:30 uur
|
Vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur
|
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur
|
|
|
|
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
|
Tuinders Moestuin de Haar
|
|
|
|
|
|
|