kleinere foto 2

Oogstbericht week 33

We merken dat er wat onduidelijkheid is over waar er geoogst kan worden, daarom nogmaals de uitleg: Op het oogstbord staat aangegeven in welk vak een groente geoogst kan worden. Bijvoorbeeld sla in vak B. In vak B zijn veel bedden met sla. Wij zetten een vlag in het bed met sla die oogstbaar is. Oogst alleen in het vak waar de vlag staat. Dit geldt voor veel meer gewassen: sperziebonen in vak G bijvoorbeeld. We hebben bedden sperziebonen op verschillende momenten ingezaaid zodat we de oogst spreiden, en dus zijn bepaalde bedden klaar en andere nog zeker niet. De kleur van de vlaggetjes hebben geen betekenis, dus oranje, groen of blauw: als er een vlag staat mag je daar oogsten. Twijfel je? Vraag het even aan een andere oogstdeelnemer, aan de oogstbegeleider of een tuinder.

De oogst van deze week:

- Sla
- Uien

4 keuzegroenten:
We kijken per moment van de dag welke van de onderstaande groenten beschikbaar zijn, en het zal dus voorkomen dat één of meerdere groenten niet op het bord staan. Laat je verrassen op de de tuin door het aanbod.
- Venkel
- Red Russian: Oogst de onderste bladeren van de plant door ze er voorzichtig af te breken, ga zo een aantal planten af tot je je portie bij elkaar hebt. Laat altijd minimaal 6 bladeren zitten want deze plant groeit gewoon door en zo kunnen we er meerdere malen van oogsten.
- Palmkool: De oogstinstructie is hetzelfde als bij de Red Russian: laat de plant staan, en oogst een aantal van de onderste bladeren van de plant
- Courgette
- Aubergine
- Zomerpostelein: Oogst per plant een aantal takken, laat altijd een aantal takjes aan de plant zitten, zodat deze weer verder kan groeien.
- Nieuw Zeelandse spinazie: Net als bij de zomerpostelein oogst je van elke plant een aantal takken en laat je de plant staan.
- Paprika
- Komkommer
- Tomaat
- Bietjes
- Snijbiet
- Sperziebonen
- Peultjes
- Rode kool: Vorige week hebben een aantal van jullie al een rode kool mee naar huis kunnen nemen. We oogsten per dag wat groot genoeg is en zetten dit in de kraam. Per oogstaandeel is er 1 rode kool beschikbaar dit jaar. Neem dus alleen rode kool als je nog niet gehad hebt.
- Spitskool: hiervoor geldt hetzelfde als bij de rode kool: 1 spitskool per oogstaandeel beschikbaar.
- Aardappelen: Heel veel aardappelen hebben het niet gered dit jaar en zijn verrot in de grond. Tussen het onkruid staan her en der planten die het overleeft hebben en deze kunnen nu geoogst worden. Niet genoeg voor iedereen helaas en voor de mensen die houden van goed speurwerk!

Oogsttijden:

Woensdag van 10:00 tot 20:30 uur
Vrijdag van 14:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 15:00 uur
Afbeelding 4 tuinders

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Anne, Mirjam en Maartje
Tuinders Moestuin de Haar

facebook instagram