Tuinbericht week 35

Moestuin de Haar

We hebben weer een nieuwe datumprikker om je oogstmoment te prikken. Je hoeft dus niet iedere week op dezelfde tijd te komen, je mag iedere week een nieuw tijdslot kiezen.

Wat was het heerlijk om jullie allemaal op de tuin te zien rondlopen met een zonnebloem. Mooi hoe bloemen zoveel invloed kunnen hebben op je gemoedstoestand (in ieder geval wel bij mij). Achter de schermen zijn de eerste voorbereidingen voor de bloementuin van volgend jaar al begonnen.

Deze week te oogsten op de tuin:
Sla eikenblad of bindsla (de bindsla kun je ook gebruiken als andijvie en er stamppot van maken of soep)
Veldsla
Sluitkool (wit of rood) Heb je 2 aandelen dan mag je ipv een 2e kool een extra item kiezen van de lijst onderaan.
Bonen Afhankelijk van waar de vlaggen staan mag je 1 soort kiezen.
Tomaten Ik doe mijn best voor iedereen 500 gram tomaten te hebben. Mocht het nou zo zijn dat er niet voldoende tomaten van de planten komen deze week dan hou je jouw 500 gram tegoed en mag je die volgende week meenemen.
1 item uit de krat

2 van de volgende groenten:
Prei
Nz spinazie
Snijbiet
wortel
Stengelui
Groenselderij

Peper zelf oogsten uit de kas
Basilicum zelf oogsten uit de kas

Aardappels extra €2,- per kilo. Wil je ze niet zelf oogsten dan liggen ze in de marktkraam voor €3,- per kilo.
Uien extra €2,- per kilo

Heb je afgelopen week geen mais geoogst, oogst dan deze week 2 kolven. Let bij het oogsten erop dat de ‘haartjes’ bovenop de kolf bruin zijn.

Belangrijk: de oogsttijden zijn woensdag van 10:00 tot 16:00 en zaterdag van 10:00 tot 15:00. Om de tuin te kunnen verlaten voor sluitingstijd betekend het dat je voor sluitingstijd klaar moet zijn met oogsten. Daarom vraag ik jullie om op tijd te komen zodat je voor 16:00 (wo) en 15:00 (za) de tuin kunt verlaten. Zo kan ik op tijd alles weer afsluiten en toch nog op een schappelijke tijd naar huis.

Updates:

Afgelopen week hebben we 3 drains ingegraven bij de ingang. Hopelijk loopt hierdoor het water dat van de straat de tuin op loopt door naar de sloot en zou de entree droger moeten blijven. De komende tijd gaan we de entree ook voorzien van grastegels om de tuin beter toegankelijk te houden in het najaar.

In de dahliatuin (naast de kruidentuin) hangt een informatie tabel over alle dahlia's en de dahlia's staan prachtig in bloei!

Op de foto hiernaast staat Cecile. Zij heeft stage gelopen op de tuin en is afgelopen voorjaar afgestudeerd aan de Warmonderhof. Zij zorgt er, samen met mij, voor dat de tuin lekker loopt.
IMG_0768
IMG_0808
IMG_0814

Corona-virus en de tuin

- Verkoudheidsverschijnselen? Kom NIET naar de tuin.
- De veiligheid van de vrijwilligers en bezoekers staat voorop. Behoor je tot een risicogroep of ben je boven de 70, overweeg om thuis te blijven.
- Kom je helpen op de tuin, neem je eigen handschoenen mee of adopteer een paar van de tuin en was ze zelf thuis.
- Was en desinfecteer je handen regelmatig, hiervoor zijn de benodigde materialen aanwezig in de zeecontainer.
- Hou gepaste afstand tot elkaar (min 1.5m).
- Neem je eigen drinken, eten en benodigd servies mee. Zo verkleinen we de kans het virus over te dragen door allemaal dezelfde spullen te gebruiken tijdens de pauze.
IMG_0818
IMG_1539

Veel gezondheid toegewenst de komende tijd!

Hartelijke groet,
Simone Visser - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram 
MailPoet