2-tr
2019 zit er bijna op, maar voor Moestuin de Haar staan we aan het begin en kijken we reikhalzend uit naar 2020. Dan begint het eerste teeltseizoen en daarover is een boel te vertellen. In deze nieuwsbrief presenteren we onze nieuwe website, vertellen we waar de tuinder en stichting mee bezig zijn geweest en blikken we vooruit op 2020.
Voordat we dat doen, eerst een persoonlijk bericht van Nienke:

Afgelopen zomer stapte ik samen met Simone het avontuur 'Moestuin de Haar' in. Met veel plezier ben ik begonnen met het bouwen van mijn droom. Totdat ik merkte dat ik mijn gezin, Simone en uiteindelijk ook mezelf niet kon geven wat ik graag zou willen. En daarom heb ik besloten te stoppen met de tuin. Ik wens ieder die hier aan werkt alle goeds en hoop dat ik uiteindelijk, in rust kan komen genieten van deze prachtige moestuin. Liefs, Nienke

In korte tijd heeft Nienke ons allemaal erg geïnspireerd. Wij kunnen niet anders dan haar keuze respecteren. Gelukkig blijft Simone er de schouders onder zetten. Inmiddels zijn we op zoek naar een nieuwe partner voor Simone. Ben je of ken je iemand die deze functie zou willen vervullen, mail naar tuinders@moestuindehaar.nl.
Nieuwe website
Achter de schermen hebben we hard gewerkt aan onze nieuwe website en hij is af: www.moestuindehaar.nl.
Op de website vind je informatie over de tuin en hoe jij hier kunt komen oogsten. In goed overleg is ervoor gekozen van Moestuin de Haar een zelfoogsttuin te maken. We nodigen je uit om oogstdeelnemer te worden en onderdeel te worden van de gemeenschap op de tuin. Oogstdeelnemers komen tijdens het seizoen zelf hun groenten oogsten op de tuin. Lijkt dat je wat? Op de website lees je meer informatie.

Hieronder zie je een schets van hoe de moestuin eruit gaat zien. Moestuin de Haar wordt naast productietuin een plek waar mensen uitgenodigd worden in contact te komen met hun voedsel en de bijzondere omgeving.
8_Fotor
Samen maken we het mogelijk
Een steeds groter wordende groep mensen en bedrijven steunt Moestuin de Haar en daar zijn we ontzettend dankbaar voor. Ons helpen om deze mooie plek weer in productie te krijgen kan op verschillende manieren. Zo heeft de lokale voetbalvereniging OSM '75 ons tegels geschonken die zij over hadden na het aanleggen van het kunstgrasveld.
Op de nieuwe website kun je informatie vinden over de meewerkdagen op de tuin. Ook kun je daar meer informatie vinden over de vrijwilligers van Moestuin de Haar en kun je jezelf aanmelden als vrijwilliger.
We houden ons aanbevolen voor (gebruikt) tuingereedschap en ook zijn we op zoek naar (gebruikt) landbouwplastic. Ken je iemand met een agrarisch bedrijf die ons verder zou kunnen helpen, laat het Simone weten.
Favoriet 3
Oproep: binnenkort gaan we een grote vracht vervoeren richting de tuin. We zijn op zoek naar een vrachtauto, grote bestelbus of extra lange aanhanger (minimaal 6 meter). Ook zijn we op zoek naar iemand met een BE of C rijbewijs om dit voertuig te besturen. Kun jij ons verder helpen, laat het ons weten via tuinders@moestuindehaar.nl
IMG_7745
Nieuws van de tuin
Over de tuin zelf is veel te vertellen. Samen met vrijwilligers hebben we de oude kasonderdelen die bij de ingestorte historische tuinmuur lagen verplaatst en Natuurmonumenten kan elk moment beginnen met het herstel van de tuinmuur.
Om te kunnen starten moeten we ervoor zorgen dat we voor maart/april 2020 de nodige voorzieningen klaar hebben. We zijn bezig een goede afrastering die hazen en reeën tegenhoudt, een toegangshek aan de Eikstraat, een fietsenrek en een ontvangstruimte te realiseren. Daarnaast houden we ons bezig met het maken van een teeltplan en het aanleggen van een beregeningsinstallatie. Of alles in één keer aangelegd kan worden is afhankelijk van de kosten, de inkomsten, de vergunningen en of we op tijd aansluitingen hebben voor water en stroom. We houden je via de nieuwsbrief op de hoogte.
DSC06698
Lijkt het je leuk om mee te werken op Moestuin de Haar? Werk samen met de tuinder aan het onderhouden van deze mooie plek.
facebook instagram 
MailPoet