Tuinbericht week 39

Moestuin de Haar

We hebben weer een nieuwe datumprikker om je oogstmoment te prikken. Je hoeft dus niet iedere week op dezelfde tijd te komen, je mag iedere week een nieuw tijdslot kiezen. De tuin sluit op woensdagen om 16:00 en op zaterdagen om 15:00. Zorg dat je voor die tijd je oogst binnen hebt.

De 20e oogstweek alweer. Deze week te oogsten op de tuin:
Bladgewas: rucola, tuinkers, raapsteel of mesclun. 1 bosje is ongeveer dat wat er tussen je wijsvinger en duim past. Bij mensen met kleine handen iets meer, bij mensen met grote handen iets minder ;)
Venkel of witte kool
Rammenas voor iedereen 1 om uit te proberen. Lekker in plakjes op brood, geraspt door een salade of wokken, koken of stomen.
Tomaat afgelopen zaterdag waren er tomaatjes. Voor wie vorige week niet gehad heeft is er deze week 500 gram per aandeel.
Nz spinazie of bonen
Snijbiet of palmkool of courgette
Groenselderij of paksoi

Extra deze week:
1 Dahlia: iedereen op de aftekenlijst waarbij de achternaam begint met een L tot en met Z. Oogst 1 bloem, zonder andere knoppen op de steel. Het kan dus zijn dat je een korte steel hebt, die staan fantastisch in een klein glaasje/vaasje.
Rogge: als je interesse hebt in (meel van) de rogge neem dan een zakje/bakje mee.
Uitgebloeide zonnebloem voor in je tuin of balkon voor de vogels.
Peper zoveel je wilt op woensdag (laatste dag). De planten zijn eruit gehaald om plaats te maken voor de herfstgewassen in de kas.

Aardappels extra €2,- per kilo. Wil je ze niet zelf oogsten dan liggen ze in de marktkraam voor €2,- per kilo.
Uien extra €2,- per kilo

Voor de rondleidingen op 26 september en op 3 oktober zijn nog plekken vrij.
IMG_1145
IMG_1116

Pompoenen oogstfeest

Op 10 oktober vanaf 1 uur staat er pompoensoep klaar, oogsten we gezamenlijk de pompoenen en brengen ze naar de schuur achter de muur. Neem zelf een bakje en lepel mee.
Uiteraard houden we de RIVM richtlijnen in de gaten en mocht de restrictie op bijeenkomsten van 50 personen of meer tegen die tijd nog staan dan zullen we op inschrijving moeten gaan werken door bijvoorbeeld in de ochtend en in de middag 2 aparte groepen te maken. Ik hou jullie op de hoogte.

Op de foto's: de graanmolen afgelopen zaterdag, oogsten van prei door Rogier en Cecile, nieuwe wielen voor de kruiwagens.
IMG_1117
IMG_1108
IMG_1127
De buurkat Docus houd ons steeds vader gezelschap tijdens het werken. De foto links is onze zaaimachine tijdens het inzaaien van mosterdblad, het laatste bed dat we ingezaaid hebben voor dit jaar.

Corona-virus en de tuin

- Verkoudheidsverschijnselen? Kom NIET naar de tuin.
- Kom je helpen op de tuin, neem je eigen handschoenen mee of adopteer een paar van de tuin en was ze zelf thuis.
- Was en desinfecteer je handen regelmatig, hiervoor zijn de benodigde materialen aanwezig in de zeecontainer.
- Hou gepaste afstand tot elkaar (min 1.5m).
- Neem je eigen drinken, eten en benodigd servies mee. Zo verkleinen we de kans het virus over te dragen door allemaal dezelfde spullen te gebruiken tijdens de pauze.
IMG_0810
IMG_1539

Veel gezondheid toegewenst de komende tijd!

Hartelijke groet,
Simone Visser - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram