Tuinbericht week 18 Moestuin de Haar

De oogst van deze week komt uit de kas. Hier groeien alle gewassen heerlijk door en hebben ze geen last van de kou en noordenwind buiten. De gewassen op het land laten nog even op zich wachten want wat was april koud maar de kasgewassen maken perfect volgens planning ruimte voor de komkommerplanten die binnenkort in de kas geplant zullen worden.

Deze week te oogsten op de tuin, kies 3 (!) van de volgende groenten:
- Paksoi.
- Koolrabi.
- Rode kropsla.
- Andijvie.

Met wortel en al uit de grond trekken of met een mesje vlak boven de grond afsnijden. Met wortels blijven de groenten langer vers. Via de datumprikker kun je weer een tijdslot kiezen. Graag binnen het tijdslot arriveren op de tuin, afgelopen oogstdag was het op zaterdag tussen 10:00 en 11:00 drukker dan verwacht.

Let op, volgende week (week 19) geen oogst! De planten op het land doen er echt langer over met de aanhoudende nachtvorst en wind.

Koken Met

We hebben een nieuw onderdeel op de website. Je kunt hier per gewas lezen hoe je het oogst, het best bewaart of heerlijk klaarmaakt. De paksoi, koolrabi en andijvie hebben allemaal al een pagina.

Dit deel van de website is nog volop in ontwikkeling en de komende tijd zullen hier meer pagina's bij komen. Jouw input is van harte welkom en lekkere recepten kun je delen via kokenmet@moestuindehaar.nl

Ondertussen op de tuin

623a831a-a436-45c8-89c5-b7c2427da824
95b24a98-9d6d-407e-9055-62f65cc74363
De nieuwe kassen staan! Net op tijd want komende week krijgen we onze tomatenplanten geleverd. Deze week buigen we ons over het beregeningssysteem, het hangsysteem voor de klimmende planten, het bewerken van de grond en het rijden van compost. Oh ja, en het planten natuurlijk!
Tomaten, pepers, komkommers, kouseband, meloenen, een gember experiment en basilicum.
IMG_3655
IMG_5854
Afgelopen week konden jullie helpen met het poten van de aardappels. Het was erg gezellig op de tuin en samen is het gelukt alle aardappels de grond in te krijgen.
Vind je het leuk af en toe mee te werken op de tuin, dat kan. Via de nieuwsbrief voor de vrijwilligers delen we een datumprikker. Via deze link kun je je inschrijven in een tijdslot. Van 9 tot 12:30 of van 13:00 to 17:00. Je hoeft niets te kunnen of mee te nemen, je kan gewoon aansluiten bij wat we die dag doen. Via onderstaande link vind je meer informatie.
5

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Cecile - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram