Tuinbericht week 36 Moestuin de Haar

Zon, heerlijk! Deze week is het volle teugen genieten op de tuin. We zijn de tuin aan het omtoveren voor het najaar. De laatste bedden plantgoed en zaaigoed voor dit jaar zijn buiten de grond in gegaan. De komende weken richten we onze focus op de kassen waar de zomergewassen plaats gaan maken voor herfst lekkers. De afgelopen dagen hebben we een schoffel en wied spurt gehad, de tuin knapt er lekker van op.

De oogst van deze week:
Andijvie
Radicchio ook bekend als roodlof. Radicchio is verwant aan witlof en heeft ook een wat bittere smaak. Deze smaak wordt milder wanneer deze groente gekookt of geroosterd word. Online zijn recepten te vinden, dit is een recept voor een salade.
Rode kool of witte kool voor wie een hele kool teveel is leggen we halve kolen bij de kraam. Een kool die klaar is om geoogst te worden voelt stevig aan, massief.

Kies 4 groenten
Meloen vorige week bleven er iedere dag meloenen over. Daarom denken we dat iedereen er 1 gehad heeft. Deze week dus als keuze optie. Binnenkort delen we ook de watermeloenen met elkaar.
Gele selderij salade, wokken, soepen, sauzen.
Aardappel ras Twister of Alouette
Courgette
Komkommer
Tomaat
Snijbiet
Nieuw Zeelandse Spinazie
Groene tomaat
Stoksnijboon groen
Sperziebonen paars/groen laatste porties uit deze bedden
Mais

De oogsttijden zijn:
Woensdag 10:00 - 16:00
Vrijdag 16:00 - 18:00 (om 18:00 klaar zijn met oogsten)
Zaterdag 10:00 - 14:00

Zet de volgende datum vast in je agenda, dan is ons oogstfeest: zaterdag 9 oktober.
Op 12 september is er een workshop bloemschikken. Onderaan de mail meer informatie.
IMG_4934

Uitbreiding assortiment kraam

Binnenkort hebben we naast groenten en bloemen ook chutney, jam, zoet zuur, calendula zalf en misschien zelfs calendula zeep van de tuin in de kraam. De eerste lading groenten zijn richting de verwerkingslocatie gegaan en komende week krijgen we gevulde potjes terug.

Workshop bloemschikken

Op zondag 12 september van 14:00 - 16:00 organiseren we een workshop bloemschikken op Moestuin de Haar.
Tijdens deze workshop leer je bloemschikken volgens de korenschoof methode, leer je te herkennen op welk moment je de bloem het best kunt plukken en hoe je jouw boeket het best verzorgt. Uiteraard neem je jouw eigen boeket mee naar huis.
We houden de workshop lekker intiem voor maximaal 10 deelnemers. De workshop kost €35,-. Hierbij zit het drinken en een lekker hapje inbegrepen.

Aanmelden kan door een mail te sturen naar tuinders@moestuindehaar.nl
5d46f8ca-94c7-49bf-9dfa-e39880ec217b
IMG_4872

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone - Tuinder Moestuin de Haar
facebook instagram