Tuinbericht week 14 Moestuin de Haar

Maart was super zonnig! De hoogste tijd dus om ook buiten de eerste groenten te planten. Afgelopen week was het de beurt aan de stampeulen en de rode ui. En voor onze bloemenabonnementhouders was de eerste oogst daar: de tulpen!
Volgende week zijn jullie welkom voor de allereerste oogst. Door het warme weer zijn onze aller vroegste gewasjes extra hard gegroeid. Begin volgende week sturen we jullie een email met uitleg en meer informatie.


Onze dierbare Ferrari (de trekker) staat bij de monteur met een kapotte motor. Duimen jullie met ons mee dat hij snel gemaakt is? De afgelopen 2 weken hebben we hierdoor de grond niet kunnen bewerken en zo vlak na de start van het seizoen moet er veel geplant en gezaaid worden. Op een positieve noot, het gaf 2 van de 3 tuinders wel de ruimte om te herstellen van corona. Dit jaar dus nog geen vliegende start, jullie hulp is heel welkom bij bijvoorbeeld een meewerkdag.

Oogstbegeleiders gezocht

Vind jij het leuk om een paar uur per maand aanwezig te zijn op de tuin, materialen voor het oogsten klaar te zetten (of op te ruimen), vragen van oogsters te beantwoorden, koffie te zetten voor vrijwilligers en allerhande kleine klusjes te doen in en om het tuinhuis? Wordt dan oogstbegeleider!

We hopen een flink team aan oogstbegeleiders te werven zodat iedereen 1x per maand aan de beurt is. Als je het leuk vindt en vaker wilt komen is dat natuurlijk ook prima! Dit zijn de werktijden:
Woensdagochtend van 9.00 tot 13.00, woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00.
Vrijdagmiddag van 14.30 tot 18.15.
Zaterdagochtend van 9.00 tot 13.00, zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00.

Lijkt jou dit leuk? Op donderdagavond 21 april organiseren we een startbijeenkomst voor alle geïnteresseerde oogstbegeleiders. Onder het genot van koffie en thee vertellen we hoe het in zijn werk gaat en beantwoorden we vragen. We starten om 19.30 uur en verzamelen bij het tuinhuis.
IMG_6465

Meewerkdagen

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 april is iedereen welkom om mee te komen werken op de tuin van 10.00-15.00. We gaan die dagen aardappels poten, uien planten en compost rijden. Wees welkom! Meld je aan via de datumprikker.

Rondleidingen

Er is veel enthousiasme voor de rondleidingen. Daarom hebben we een extra datum geprikt, 30 april. We vertellen je meer over de tuin en hoe alles in zijn werk gaat. Inloop vanaf 14:45 voor koffie, thee en wat lekkers. Aanmelden via de Datumprikker, deelname is gratis. Op zaterdag 9 (vol), 16, 23, 30 april.
IMG_7053
Tulpen

Oogstaandeel

Help ons de laatste oogstaandelen te verkopen. Ken je nog iemand die te enthousiasmeren is? Dit is het moment!

Jaarverslag 2021

We staan natuurlijk te popelen om ons te richten op oogstseizoen 2022. Toch vinden we het fijn om nog even terug te blikken op het succesvolle afgelopen jaar. Daar zijn we namelijk best trots op! Vind je het ook leuk om te lezen over het afgelopen seizoen, bekijk dan hier ons jaarverslag.
crop 2

Muurkas

Het nieuwe jaar is van start en het is tijd om iedereen te informeren over een mooi project op onze moestuin. Afgelopen jaar is er gewerkt door Natuurmonumenten aan het herstel van de tuinmuur. Voor ons als moestuin een belangrijke voorwaarde om één van de wensen te kunnen gaan uitvoeren: de bouw van een muurkas tegen de tuinmuur.
Begin september hebben we een plan van aanpak gemaakt om te weten wat we allemaal moeten doen voor we kunnen starten met de bouw. Op dit moment is een voorlopig ontwerp van de architect ontvangen en zijn we in overleg met de Gemeente Utrecht, Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en Natuurmonumenten over hun wensen. Ook is gestart met het zoeken naar fondsen om te komen tot de financiering van de bouw. In de tweede helft van het jaar loopt dan de vergunning-aanvraag om zo in begin 2023 de bouw te starten. Met als doel dat de muurkas medio 2023 gereed is. Nog een heel traject te gaan maar het leek ons goed om jullie al vast in grote lijnen te informeren.
IMG_7074
9e86f747-314e-42fd-b469-b5883d8a5806
IMG_7061
IMG_6018

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Mirjam en Caroline - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram