Tuinbericht week 27 Moestuin de Haar

Deze week hebben we 2 momenten geprikt waarop je samen met een van de tuinders, Simone, een rondje kunt lopen op de tuin. Je kan haar al je vragen stellen over de oogst van de week bijvoorbeeld, of het oogsten uit de kruidentuin. Ook kunnen we het hebben over historie van de tuin, de hoeveelheid oogst of de toekomstplannen. We zijn benieuwd welke vragen er leven.
Een seizoensopening of rondleiding zat er eerder dit jaar vanwege corona helaas niet in. Op deze manier hopen we toch nog meer uitleg te kunnen geven over de tuin, vragen te beantwoorden en even contact te maken. Deze week op vrijdag om 17:00 en zaterdag om 13:00. Volgende week op woensdag de 14e om 13:00. Schrijf bij de datumprikker een opmerking als je aanwezig wilt zijn.

Deze week te oogsten op de tuin:
Komkommer of 2 snack komkommer
Verse uien
Sla

3 groenten van deze lijst:
(van sommige groenten is meer beschikbaar dan van andere, deze lijst kan dus veranderen)
Chioggia bieten
Koolrabi paars
Kapucijners
Meiraap
Tuinbonen
Snijbiet
Courgette
Fluomelde
Stengelui

Paksoi van de doorgeschoten paksoi is nog veel over. Oogst zoveel je wilt.
Basilicum dit filmpje van 0:45 legt uit hoe je basilicum het beste kunt oogsten zodat je de groei van de plant stimuleert en we er lang van kunnen blijven genieten: https://www.youtube.com/watch?v=EvjUhuMIkAQ

Vanaf nu geen vlaggen meer in de kruidentuin. Uit alle bedden mag geoogst worden. Kijk met aandacht naar de plant voordat je gaat oogsten hoeveel je ervan kunt nemen. Bijvoorbeeld de rozemarijn is nog heel klein en kan nog weinig missen. Van peterselie hebben we heel veel staan. Je kan het bijvoorbeeld ook gebruiken door je pesto, kruidenboter of salade.

Je kan nog even spieken bij de aalbessen en aardbeien of er nog iets te snoepen hangt.

Bloemenpluktuin

Na maandenlange voorbereidingen genieten we met volle teugen van de mooie bossen bloemen die geplukt worden.
Vanaf nu zijn de openingstijden voor de pluktuin:
woensdag van 10:00 - 14:00
zaterdag van 10:00 - 14:00
IMG_4344
IMG_4396
5

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone & Cecile - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram