Tuinbericht week 10 Moestuin de Haar

*Bloemenabonnement houders zie uitnodiging volgende alinea*
De kassen staan vol plantgoed, de lente is begonnen en ons land is gefreesd. Wat een heerlijkheid. Dit seizoen groeien we van 150 naar 220 oogstdeelnemers. Afgelopen weken hebben zich dus veel nieuwe deelnemers bij ons aangemeld. Van harte welkom allemaal!

Om jullie ook persoonlijk welkom te heten (nieuwe en bestaande leden) en wat meer informatie te geven over de tuin en hoe alles in zijn werk gaat, hebben we in april een aantal rondleidingen gepland. Voor de nieuwe leden een fijne manier om erachter te komen hoe alles op de moestuin werkt en voor bestaande leden leuk om te horen over alle plannen, de historie en kennis met elkaar te delen.
Op zaterdag 9, 16 en 23 april van 15:00 - 16:00. Inloop vanaf 14:45 voor koffie, thee en wat lekkers.
Meld je aan via de Datumprikker, deelname is gratis.

Wil je weten wat er nog meer op de tuin te doen is de komende maanden? Via de agenda op de website kun je de workshops, rondleidingen en activiteiten bekijken.
af33948f-244b-4d96-b147-5f8c77cc153c
image

Tulpen

Voor iedereen die zich dit jaar heeft aangemeld voor het bloemenabonnement hebben wij komende vrijdag en zaterdag een extraatje. We hebben tulpenbollen geplant en ze hebben duidelijk zin in de lente. Je mag een bosje tulpen komen halen inclusief bol.
Je snijdt de tulp dus niet af, maar haalt met een spitvork voorzichtig de tulp met bol uit de grond. Het voordeel is dat de tulpen langer op de vaas goed blijven, en je kunt de bollen na de bloei bewaren om ze in het najaar te planten zodat je volgend voorjaar weer kunt genieten van tulpen!
Net als bij het groentenabonnement ligt er voor het bloemenabonnement bij de marktkraam een aftekenlijst waarop je aangeeft dat je bent geweest.
Als je vragen hebt, of niet goed weet hoe je het beste de tulpen uit de grond kunt halen, is er altijd een tuinder die kan helpen.
Veel plezier met de tulpen gewenst!

Tips voor op de vaas:
- Niet in de volle zon of in de tocht zetten
- Zorg altijd voor minimaal 2 cm water
- Niet in de buurt van fruit zetten
- Hoe koeler de tulpen staan, hoe langer ze mee gaan

Abonnement

We hebben nog 4 bloemenabonnementen beschikbaar. Wil je je nog aanmelden, doe dit dan snel.

Lunch op de tuin

Op zaterdag 23 april maakt Mirjam Oosterhout een heerlijke lunch klaar met de aller eerste groenten van dit seizoen! Het is een opmaat voor meer eetmomenten en kookworkshops op de tuin: waar liggen jouw interesses? Wil je meer weten over de medicinale werking van kruiden, over koken met vergeten groenten zoals meiraapjes of wil je leren fermenteren? We horen het graag! Eet mee, denk mee, ontmoet elkaar en geniet!
De lunch kost € 7,50, betalen via de pin of contant op de dag zelf.
Meld je aan via de datumprikker
IMG_5462
image (1)
Dahlia 'My Love'

Dahlia's en potgrond

Dit jaar verkopen we potgrond van Bio-Kultura op de tuin in zakken van 40 liter. Bio-Kultura gebruikt als basis hoogwaardige compostsoorten die een compostering hebben van minimaal een jaar. Hierdoor zijn er nuttige schimmels en bacteriën aanwezig die essentieel zijn voor de bodem en de plant. Een prachtig biologisch product dat wij voor de opkweek van onze groenten en bloemen gebruiken en graag aan iedereen willen aanbieden. Een zak van 40 liter kost € 8,50.

In het najaar hebben we alle Dahlia knollen uit de grond gehaald en opgeslagen in een vorstvrije en droge schuur. Afgelopen week hebben we ze opgehaald, gesplitst en opgepot zodat we ze straks, begin mei, als plant in de volle grond kunnen zetten.
We hebben wat knollen over. Wil van de zomer genieten van Dahlia's bij jou thuis, in de tuin of in een pot? Een knol kost €3,50. Er zijn verschillende soorten, maar ook een aantal knollen waar we niet van weten welke soort het is. Laat je verrassen! Op=op.

Contant of per pin betalen. Afhalen kan op woensdag of zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur. Is er niemand in de buurt van het tuinhuis, loop even de tuin op of de kas in, daar is altijd iemand te vinden.

Google review

Met meer reviews komen we hoger in de zoekresultaten en is onze website beter te vinden. Willen jullie ons hierbij helpen?
Hoe je dit doet? Google 'Moestuin de Haar', in de buurt van het Google maps plaatje staat 'Schrijf review' of staan een aantal sterren. Door hierop te klikken kom je op een pagina waar je ons een aantal sterren kunt geven.
IMG_1467
IMG_2177

Aanmelden

Bijna alle oogstaandelen zijn verkocht. Ken je iemand die zich nog wil aanmelden? Stuur dan onderstaande links naar ze door.
IMG_6018

Tot op de tuin!

Hartelijke groet,
Simone, Mirjam en Caroline - Tuinders Moestuin de Haar
facebook instagram