Wat is radijs?
Radijs is een kruidachtig gewas met kleine, rode of witte knolletjes met of zonder blad.
Hoe smaken radijsjes?
Radijsjes zijn lekker knapperig en vrij pittig van smaak.
Welk deel is eetbaar?
De radijs is eetbaar evenals het loof.
Hoe oogst je radijs?
Radijs trek je volledig uit de grond. Zoek de grootste ertussenuit zodat de kleintjes nog even door kunnen groeien. Ook het loof van de radijs is heel lekker.
Hoe bewaar je radijs?
Je kunt radijs het beste ondergedompeld in een kopje water en zonder blad in de koelkast bewaren. Als je het blad eraan laat zitten wordt de radijs ‘voos’ (leeg of sponzig). Radijs is vrij kort houdbaar door het hoge vochtgehalte. Hierdoor worden ze snel glazig of zwart van binnen. Ze zijn niet geschikt om in te vriezen.
Wat kun je er allemaal mee?
Het is een lekker en gezond tussendoortje. Ook in een salade met bijvoorbeeld blokjes appel en kaas óf op je boterham is radijs heerlijk. Radijs in plakjes gemengd met verse tuinkruiden en kwark is namelijk een heerlijk broodbeleg. Of verwerk radijs in een lekker roerbakgerecht of bij een vlees- of visgerecht. Bij een kaasfondue moet je ook zeker eens radijs proberen.
Heb je al zin gekregen om met deze lekkere groente aan de slag te gaan? Kies dan snel één van deze recepten met radijs uit en maak deze favoriet van onze mede oogstaandeelhouders. Hier ga je vast en zeker van genieten.