Over ons

Moestuin De Haar is een tuin van 1.5 hectare nabij Kasteel de Haar. Sinds 2018 zet Stichting Moestuin de Haar zich in voor realisatie van de tuin en heeft hiervoor in 2019 een tuinder geworven. In 2020 is de moestuin succesvol van start gegaan en was alle oogst uitverkocht. In het jaarverslag 2020 kun je lezen over de activiteiten en resultaten en van het eerste moestuin seizoen. Mensen met een oogstaandeel kunnen meeoogsten van het moois dat deze plek te bieden heeft. In 2021 oogsten 150 gezinnen met een oogstaandeel 30 weken lang van de tuin. In de zomer is er een zelf pluk bloementuin en marktkraam op woensdag en zaterdag.

Visie

De moestuin is een prachtige plek waar mensen van dichtbij hun voedsel, aarde en natuur kunnen beleven én waar ontmoetingen kunnen plaatsvinden in een prachtige historische omlijsting. Leer hier meer over de visie en het schetsadvies.

Het team

Het team van Moestuin de Haar bestaat uit twee tuinders, stagiaires, stichting en vrijwilligers. Met elkaar dragen wij zorg voor deze mooie plek. Daarnaast werken wij samen met de bewoners van Haarzuilens, stichting Kasteel de Haar, Natuurmonumenten en de Gemeente Utrecht.

De geschiedenis

Door middel van fondsen, donaties en giften is het mogelijk de historische tuin weer in te richten op de oorspronkelijke locatie. We laten zien hoe teelt in een moestuin plaatsvindt en delen de kennis hierover met bezoekers en vrijwilligers. Binnenkort lees je op de website meer informatie over de geschiedenis.